Palm geeft Mojo SDK vrij voor ontwikkelaars en emuleert Palm OS op de Pre

Palm heeft in een korte presentatie op CTIA aangekondigd dat ontwikkelaars zich vanaf vandaag kunnen gaan inschrijven voor de Mojo SDK van de Palm Pre. Daarnaast heeft Palm ook laten weten dat er emulator zal gaan komen voor de Pre die Palm OS zal emuleren op Web OS.

Palm Pre emulator Palm OS

Gisteren had Palm via zijn blog aangekondigd dat later op de dag meer informatie naar buiten zou gaan komen over de Palm Pre. De fabrikant heeft woord gehouden en inmiddels is tijdens een kleine presentatie van Palm duidelijk geworden dat de producent druk bezig is met Web OS. Zo accepteert de producent vanaf vandaag inschrijvingen van ontwikkelaars die graag aan de slag willen met de Mojo SDK van Palm. Palm zal in eerste instantie zelf de ontwikkelaars gaan uitkiezen die met een vroege bรจta van de SDK aan de slag mogen. De producent heeft echter wel aangegeven dat de eerste ontwikkelaars de SDK al vanaf morgen in hun brievenbus kunnen gaan ontvangen. Palm heeft daarnaast ook bekendgemaakt dat het een ‘cloud’ service gaat opzetten voor de Pre. Via deze service zal push-content naar de Pre gestuurd kunnen worden waardoor e-mails en andere applicaties het toestel kunnen aanzetten als het in stand-by modus staat.

Tot slot heeft Palm ook aangegeven dat het bedrijf Motion Apps bezig is met een Palm OS-emulator voor Web OS. Via deze emulator zullen de basisfunctionaliteiten van Palm OS op de Pre werken, wat handig is voor ontwikkelaars en Palm OS-liefhebbers. Interessant detail hierbij is dat het bedrijf diepgaande toegang heeft gekregen tot de Web OS core, iets wat volgens Palm een uitzondering is. Echter denkt Engadget dat meer bedrijven deze toegang zullen gaan krijgen omdat Palm plannen zou kunnen hebben om van de Pre een gametoestel te maken, zoals dat ook bij de iPhone het geval is. Levertijden en prijzen zijn nog niet bekendgemaakt door Palm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters