Palm geeft Mojo SDK vrij voor ontwikkelaars en emuleert Palm OS op de Pre

Palm heeft in een korte presentatie op CTIA aangekondigd dat ontwikkelaars zich vanaf vandaag kunnen gaan inschrijven voor de Mojo SDK van de Palm Pre. Daarnaast heeft Palm ook laten weten dat er emulator zal gaan komen voor de Pre die Palm OS zal emuleren op Web OS.

Palm Pre emulator Palm OS

Gisteren had Palm via zijn blog aangekondigd dat later op de dag meer informatie naar buiten zou gaan komen over de Palm Pre. De fabrikant heeft woord gehouden en inmiddels is tijdens een kleine presentatie van Palm duidelijk geworden dat de producent druk bezig is met Web OS. Zo accepteert de producent vanaf vandaag inschrijvingen van ontwikkelaars die graag aan de slag willen met de Mojo SDK van Palm. Palm zal in eerste instantie zelf de ontwikkelaars gaan uitkiezen die met een vroege b√®ta van de SDK aan de slag mogen. De producent heeft echter wel aangegeven dat de eerste ontwikkelaars de SDK al vanaf morgen in hun brievenbus kunnen gaan ontvangen. Palm heeft daarnaast ook bekendgemaakt dat het een ‘cloud’ service gaat opzetten voor de Pre. Via deze service zal push-content naar de Pre gestuurd kunnen worden waardoor e-mails en andere applicaties het toestel kunnen aanzetten als het in stand-by modus staat.

Tot slot heeft Palm ook aangegeven dat het bedrijf Motion Apps bezig is met een Palm OS-emulator voor Web OS. Via deze emulator zullen de basisfunctionaliteiten van Palm OS op de Pre werken, wat handig is voor ontwikkelaars en Palm OS-liefhebbers. Interessant detail hierbij is dat het bedrijf diepgaande toegang heeft gekregen tot de Web OS core, iets wat volgens Palm een uitzondering is. Echter denkt Engadget dat meer bedrijven deze toegang zullen gaan krijgen omdat Palm plannen zou kunnen hebben om van de Pre een gametoestel te maken, zoals dat ook bij de iPhone het geval is. Levertijden en prijzen zijn nog niet bekendgemaakt door Palm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters