Palm kondigt WebOS 2.0 aan

Palm heeft deze week WebOS 2.0 officieel gemaakt. Beta’s zijn beschikbaar, maar helaas alleen voor WebOS-ontwikkelaars. Wel liet Palm weten over de belangrijkste updates.

WebOS 2.0 screenshot stacks

Het is nog niet eens zo lang geleden dat de eerste geruchten over WebOS 2.0 en een bijbehorend toestel boven tafel kwamen en nu is het platform al officieel. HP heeft laten zien door te gaan met het besturingssyteem van Palm, hoewel er nog geen spoor is van nieuwe toestellen. Buiten dat WebOS 2.0 nu officieel is, zijn er ook beta’s vrijgegeven van de software zelf en van de SDK. Helaas zijn deze beta’s alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en zal het gewone publiek tot de release moeten wachten, die eind dit jaar zal plaatsvinden.

WebOS ziet er nog steeds hetzelfde uit, maar er zijn wel een aantal vernieuwingen in het nieuwe platform. Één van de belangrijkste is dat het toestel nu JavaScript applicaties kan draaien als native apps, dankzij de Node.js runtime environment. Een andere belangrijke update is genaamd stacks en heeft te maken met de multi-task UI. Applicaties die op elkaar lijken zullen nu gegroepeerd worden tot verschillende stacks in de taakbeheerder, wat het multi-tasken makkelijker moet maken. Verder zijn een aantal features geüpdatet, is er een verbeterde zoekfunctie en zullen WebOS-toestellen in het vervolg een speciale interface oproepen als je ze in een dock zet.

Bron: GSM Arena

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters