Palm kondigt WebOS 2.0 aan

Palm heeft deze week WebOS 2.0 officieel gemaakt. Beta’s zijn beschikbaar, maar helaas alleen voor WebOS-ontwikkelaars. Wel liet Palm weten over de belangrijkste updates.

WebOS 2.0 screenshot stacks

Het is nog niet eens zo lang geleden dat de eerste geruchten over WebOS 2.0 en een bijbehorend toestel boven tafel kwamen en nu is het platform al officieel. HP heeft laten zien door te gaan met het besturingssyteem van Palm, hoewel er nog geen spoor is van nieuwe toestellen. Buiten dat WebOS 2.0 nu officieel is, zijn er ook beta’s vrijgegeven van de software zelf en van de SDK. Helaas zijn deze beta’s alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en zal het gewone publiek tot de release moeten wachten, die eind dit jaar zal plaatsvinden.

WebOS ziet er nog steeds hetzelfde uit, maar er zijn wel een aantal vernieuwingen in het nieuwe platform. Één van de belangrijkste is dat het toestel nu JavaScript applicaties kan draaien als native apps, dankzij de Node.js runtime environment. Een andere belangrijke update is genaamd stacks en heeft te maken met de multi-task UI. Applicaties die op elkaar lijken zullen nu gegroepeerd worden tot verschillende stacks in de taakbeheerder, wat het multi-tasken makkelijker moet maken. Verder zijn een aantal features geüpdatet, is er een verbeterde zoekfunctie en zullen WebOS-toestellen in het vervolg een speciale interface oproepen als je ze in een dock zet.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters