Palm kondigt WebOS 2.0 aan

Palm heeft deze week WebOS 2.0 officieel gemaakt. Beta’s zijn beschikbaar, maar helaas alleen voor WebOS-ontwikkelaars. Wel liet Palm weten over de belangrijkste updates.

WebOS 2.0 screenshot stacks

Het is nog niet eens zo lang geleden dat de eerste geruchten over WebOS 2.0 en een bijbehorend toestel boven tafel kwamen en nu is het platform al officieel. HP heeft laten zien door te gaan met het besturingssyteem van Palm, hoewel er nog geen spoor is van nieuwe toestellen. Buiten dat WebOS 2.0 nu officieel is, zijn er ook beta’s vrijgegeven van de software zelf en van de SDK. Helaas zijn deze beta’s alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en zal het gewone publiek tot de release moeten wachten, die eind dit jaar zal plaatsvinden.

WebOS ziet er nog steeds hetzelfde uit, maar er zijn wel een aantal vernieuwingen in het nieuwe platform. Één van de belangrijkste is dat het toestel nu JavaScript applicaties kan draaien als native apps, dankzij de Node.js runtime environment. Een andere belangrijke update is genaamd stacks en heeft te maken met de multi-task UI. Applicaties die op elkaar lijken zullen nu gegroepeerd worden tot verschillende stacks in de taakbeheerder, wat het multi-tasken makkelijker moet maken. Verder zijn een aantal features geüpdatet, is er een verbeterde zoekfunctie en zullen WebOS-toestellen in het vervolg een speciale interface oproepen als je ze in een dock zet.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters