Palm krijgt honderd miljoen dollar hulp van U2-zanger Bono

Palm heeft een kerstcadeautje gekregen van de investeringsmaatschappij van de U2-zanger Bono. De 100 miljoen zal gebruikt worden om het bedrijf weer financieel gezond te maken en om te investeren in nieuwe modellen.

De investering komt voor Palm precies op het goede moment aangezien het bedrijf op de rand van de afgrond stond. De verkopen vielen tegen in deze cruciale maanden en de schuld liep alleen maar op doordat de lasten groter waren dan de baten. De investeringsmaatschappij van Bono, denkt dat Palm volgend jaar de telefoonmarkt gaat veranderen, zo staat in het bericht dat Palm en Elevation Partners maandagmiddag publiceerden. Palm kondigde eerder al aan dat het op de CES beurs in Amerika iets “groots” gaat aankondigen en heeft daarvoor inmiddels de internationale pers opgetrommeld. Bronnen beweren dat het hier gaat om het op Linux gebaseerde besturingssysteem Nova. Palm is al tijden bezig om dit systeem te ontwikkelen en zou dit zo goed als af hebben.

Samen met de lancering van Nova zal er ook één of twee nieuwe toestellen gelanceerd worden door de producent. Onduidelijk is echter nog om wat voor toestellen het hier zal gaan. In de loop van 2009 zullen de eerste toestellen met Nova in de winkels komen te liggen, al is het onduidelijk precies wanneer.

stayinalive 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters