Palm krijgt honderd miljoen dollar hulp van U2-zanger Bono

Palm heeft een kerstcadeautje gekregen van de investeringsmaatschappij van de U2-zanger Bono. De 100 miljoen zal gebruikt worden om het bedrijf weer financieel gezond te maken en om te investeren in nieuwe modellen.

De investering komt voor Palm precies op het goede moment aangezien het bedrijf op de rand van de afgrond stond. De verkopen vielen tegen in deze cruciale maanden en de schuld liep alleen maar op doordat de lasten groter waren dan de baten. De investeringsmaatschappij van Bono, denkt dat Palm volgend jaar de telefoonmarkt gaat veranderen, zo staat in het bericht dat Palm en Elevation Partners maandagmiddag publiceerden. Palm kondigde eerder al aan dat het op de CES beurs in Amerika iets “groots” gaat aankondigen en heeft daarvoor inmiddels de internationale pers opgetrommeld. Bronnen beweren dat het hier gaat om het op Linux gebaseerde besturingssysteem Nova. Palm is al tijden bezig om dit systeem te ontwikkelen en zou dit zo goed als af hebben.

Samen met de lancering van Nova zal er ook één of twee nieuwe toestellen gelanceerd worden door de producent. Onduidelijk is echter nog om wat voor toestellen het hier zal gaan. In de loop van 2009 zullen de eerste toestellen met Nova in de winkels komen te liggen, al is het onduidelijk precies wanneer.

stayinalive 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters