Palm lanceert software store

Palm heeft haar “Software Store” gelanceerd en brengt hiermee een geduchte concurrent voor de App Store en de Android Market. Het sterkste punt van de winkels is de grote compatibiliteit.

Apple begon juni dit jaar met haar App Store, de eerste online applicatie winkel die speciaal voor gebruik op je telefoon is gemaakt. Niet veel later kwam de Android Market, een gelijksoortig idee maar dan voor Android toestellen online. Eigenlijk waren we nu aan het wachten op het BlackBerry Application Center van RIM, maar daar komt Palm even tussendoor fietsen. Het bedrijf heeft namelijk net haar Software Store gelanceerd. Een geduchte concurrent voor de andere spelers, omdat hij nu al op meer dan vijfentwintig verschillende Palm toestellen bruikbaar is. Er bestaat weliswaar geen een toestel waar meerdere software download applicaties op draaien, qua aantal gebruikers en -downloads zijn de applicaties wel degelijk concurrenten.

Om er voor te zorgen dat het geheel succesvol wordt, heeft Palm de hulp van PocketGear ingeroepen. Deze site heeft al rond de 50.000 applicaties in haar assortiment en heeft er dan ook voor gezorgd dat de Software Store van Palm meteen al goed gevuld was op de release dag. Naast de 50.000 applicaties die via PocketGear in de Software Store terecht zijn gekomen, zijn er ook nog meer dan 1.500 ontwikkelaars die hun programmatuur bij Palm hadden ingeschreven op de release.

Gegadigden kunnen de Software Store hier downloaden. De software draait op zowel Windows Mobile en het eigen operating system van Palm. Wat wel een vereiste is, is dat het programma op een Palm toestel geinstalleerd wordt. Bezitters van een Sony Ericsson XPERIA X1, HTC Touch HD of HTC Touch Diamond moeten het dus zonder Software Store stellen.

palm store 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters