Palm lanceert software store

Palm heeft haar “Software Store” gelanceerd en brengt hiermee een geduchte concurrent voor de App Store en de Android Market. Het sterkste punt van de winkels is de grote compatibiliteit.

Apple begon juni dit jaar met haar App Store, de eerste online applicatie winkel die speciaal voor gebruik op je telefoon is gemaakt. Niet veel later kwam de Android Market, een gelijksoortig idee maar dan voor Android toestellen online. Eigenlijk waren we nu aan het wachten op het BlackBerry Application Center van RIM, maar daar komt Palm even tussendoor fietsen. Het bedrijf heeft namelijk net haar Software Store gelanceerd. Een geduchte concurrent voor de andere spelers, omdat hij nu al op meer dan vijfentwintig verschillende Palm toestellen bruikbaar is. Er bestaat weliswaar geen een toestel waar meerdere software download applicaties op draaien, qua aantal gebruikers en -downloads zijn de applicaties wel degelijk concurrenten.

Om er voor te zorgen dat het geheel succesvol wordt, heeft Palm de hulp van PocketGear ingeroepen. Deze site heeft al rond de 50.000 applicaties in haar assortiment en heeft er dan ook voor gezorgd dat de Software Store van Palm meteen al goed gevuld was op de release dag. Naast de 50.000 applicaties die via PocketGear in de Software Store terecht zijn gekomen, zijn er ook nog meer dan 1.500 ontwikkelaars die hun programmatuur bij Palm hadden ingeschreven op de release.

Gegadigden kunnen de Software Store hier downloaden. De software draait op zowel Windows Mobile en het eigen operating system van Palm. Wat wel een vereiste is, is dat het programma op een Palm toestel geinstalleerd wordt. Bezitters van een Sony Ericsson XPERIA X1, HTC Touch HD of HTC Touch Diamond moeten het dus zonder Software Store stellen.

palm store 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters