Palm maakt fors verlies

Palm heeft bekendgemaakt in het laatste kwartaal van haar boekjaar een fors verlies geboekt te hebben. De teller kwam 98 miljoen euro in het negatieve terecht.

Palm Pre

In het laatste kwartaal van zijn boekjaar heeft Palm een groot verlies geleden. Het verlies in dit kwartaal liep op tot 98 miljoen dollar, terwijl dat in het derde kwartaal van het boekjaar nog 57 miljoen was. De omzet van het bedrijf werd helemaal hard geraakt, die kwam uit op 90,6 miljoen dollar tegenover 312,1 miljoen in het kwartaal daarvoor. De grootste oorzaak van het verlies was het feit dat Palm 42% minder toestellen verkocht, waardoor de omzet 72% daalde. Een klein deel van het verlies kwam echter ook door de lopende reorganisatie en andere bijzondere kosten, die samen 3,3 miljoen dollar verlies voor hun rekening namen.

CEO Ed Colligan gaf toe dat Palm een erg lastige tijd doormaakt, met de lopende reorganisatie, de kredietcrisis en systemen zoals Android en OS X van de iPhone. Hij zei echter wel dat dat geen schaduw mag werpen op de enorme vooruitgang die Palm inhoudelijk heeft geboekt met de reorganisatie en de Palm Pre. Diezelfde Palm Pre moet ervoor zorgen dat Palm zijn problemen weer te boven komt, zo niet dan zou het weleens gedaan kunnen zijn met de smartphoneproducent. Het toestel dat op het nieuwe WebOS draait is nu enorm populair, maar het is te hopen voor Palm dat dat succes niet al voordat het toestel in de winkels komt overschaduwd wordt door de derde generatie iPhone en het Symbian Foundation-systeem.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters