Palm Pre heeft serieuze problemen met slider

Hoewel de Palm Pre qua verkoopcijfers een succes is gebleken, gaat het niet op alle fronten zo goed met het toestel. Problemen met een los slide-mechanisme lijken voor veel mensen aan de orde te zijn en bij één gebruiker vielen de twee delen zelfs van elkaar tijdens het dichtschuiven.

Palm Pre probleem slider

De Palm Pre is met gemak Palm’s belangrijkste toestel het afgelopen jaar, Palm heeft er dan ook voor gezorgd dat de lancering, ondanks eerdere productieproblemen vlekkeloos verliep. Dat dat echter niet alles is, bleek al snel toen veel gebruikers last hadden van een slide-mechanisme dat nogal wat speling had. Bij sommige toestellen kon je de bovenkant enkele millimeters draaien ten opzichte van de onderkant, dat is redelijk veel speling en zeker bij een high-end toestel als de Pre niet gewenst. Er zijn echter nog grotere problemen met de slider van de Pre, bijvoorbeeld bij gebruiker Royer.

    Then today I was texting in silence and went to close the pre when it got stuck. I forced it shut and it sounded like I crunched something and instead itpoppedopen. I don’t exactly know how to explain it. It was just holding on to a metal wire and some bendable circuits.

Deze woorden schreef hij aan de site PreThinking, met een verhaal erbij wat er verder gebeurde. Het toestel van Royer is dus uit elkaar gevallen terwijl hij het dichtschoof, waarna hij twee helften verbonden met wat kabeltjes in zijn handen had. Het is hem wel gelukt om de twee helften weer op elkaar te krijgen, maar zoals in de foto’s in dit bericht te zien is wel op een manier waarbij de bovenkant ongeveer 30 graden kan draaien ten opzichte van de onderkant, wat natuurlijk niet normaal is. Royer heeft uiteindelijk een nieuwe Pre gekregen na goede service van Palm, maar het is te hopen dat dit niet vaker gebeurt anders zou het weleens veel klanten in de landen waar het toestel nog niet gelanceerd is kunnen afschrikken.

Palm Pre probleem slider 

Bron: PreThinking

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters