Palm Pre krijgt online backup-functie en 'remote wipe' functionaliteit

Uit een vrijgegeven nieuw hoofdstuk van de gebruikershandleiding van de Palm Pre blijkt dat het toestel een online backup- en delete-functie zal gaan krijgen. Hierdoor raken gebruikers hun gegevens niet kwijt en als het toestel onverhoopt gestolen mocht raken, dan kunnen alle gegevens via de thuis-pc verwijderd worden van het toestel.

Palm is momenteel druk bezig om rond de Palm Pre een ware hype te creëren. Het bedrijf heeft besloten om de hoofdstukken van de gebruikershandleiding stuk voor stuk vrij te geven om zo nieuwe functionaliteiten te onthullen. Deze strategie voor het aanwakkeren van de hype rondom het toestel lijkt aan te slaan. Vandaag is duidelijk geworden dat de Pre een online backup-service zal gaan krijgen, waarmee gebruikers hun agenda, contacten en gedownloade applicaties kunnen archiveren op een online server van Palm, zodat ze er zeker van zijn dat ze geen gegevens zullen kwijtraken. Naast de backup-functie zullen gebruikers ook in staat zijn om het toestel geheel leeg te maken vanaf hun thuis-pc (‘remote wipe’) als het toestel gestolen is. Deze functionaliteit zal naar verwachting ook in de nieuwe iPhone aanwezig zijn, maar Palm gaat een stapje verder door deze via een Palm profile aan alle gebruikers aan te bieden. De Pre zal ook memory-management-functionaliteit krijgen die voorkomt dat het toestel trager wordt bij gebruik, daarnaast zal het toestel een Quick Tests-applicatie bevatten zodat gebruikers snel kunnen testen of hun Pre in een optimale conditie verkeert.

Naast al dit moois is er ook nieuws naar buiten gekomen over de Europese lancering van de Palm Pre. Zo zou Palm aangegeven hebben dat het momenteel in een afrondende fase is van de onderhandelingen voor een Europese telecomprovider die de Pre in Europa moet gaan voeren. Onbekend is nog welke provider dit gaat worden maar naar verwachting zou Vodafone een goede kans maken. Palm heeft nog geen indicatie gegeven voor een verkoopdatum van de Pre in Europa.

Palm Pre 

Bron: Precentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters