Palm Pre showcase

Op de CES verraste Palm ons met de nieuwe Palm Pre. Op de MWC is Palm ook aanwezig om de nieuwe Palm Pre aan de pers te tonen. Een medewerker was zo vriendelijk om het gehele apparaat aan ons te tonen.

Palm Pre

Met de introductie van Palm WebOS heeft Palm een mogelijke winner in het veld gebracht. Helaas mochten we het toestel niet in onze eigen hand vasthouden, maar moest het toestel in handen van een Palm medewerker blijven. Gelukkig was de medewerlker wel zo vriendelijk ons een rondleiding te geven door WebOS, het nieuwe besturingssysteem van Palm.

Wat direct opvalt is het zeer rustig en fraai ogende beginscherm. Indien de gebruik het toetsenbord opent en gaat typen, zoekt het toestel alle content die overeenkomt met de ingevoerde tekst. Het toestel zoekt in contacten, maar kan ook online zoeken via verschillende zoekmachines. Informatie is op deze manier snel terug te vinden.

Palm Pre

WebOS is geoptimaliseerd voor het gebruik van internet en e-mail. Het apparaat kan probleemloos omgaan met meerdere e-mailaccounts. Tijdens het opstellen van een e-mail kan de gebruiker de account nog wijzigen en snel terugzoeken in de mailbox zonder dat een e-mail gelijk als draft wordt opgeslagen.

De webbrowser van de Palm Pre geeft websites schitterend weer. Het in- en uitzoomen gaat op dezelfde manier als op de iPhone door met twee vingers naar elkaar toe of van elkaar af te bewegen. De gebruiker kan probleemloos meerdere sites naast elkaar openen.

Palm Pre

Met een druk op de knop is er een overzicht op te roepen van alle actieve taken. Door een programma naar boven uit het scherm te sweepen sluit het programma. Een andere mooie feature is dat sms-gesprekken te combineren zijn met GTalk. Indien een contactpersoon aanwezig is op GTalk kan de gebruiker ervoor kiezen in plaats van een sms een GTalk bericht te sturen.

Wat ons opviel was het enorme gebruikersgemak van het toestel en de snelheid. Het toestel oogde sneller dan andere smartphones die vandaag de dag beschikbaar zijn. Om toch een punt van kritiek te geven op de Palm Pre: het toetsenbord. De knoppen van het toetsenbord zijn klein en stug. Wij bij All About Phones kunnen in ieder geval niet wachten om een reviewexemplaar te ontvangen. Daarbij kregen we helaas de mededeling dat we waarschijnlijk nog tot juni moeten wachten totdat het toestel op de Amerikaanse markt komt. Over de Europese markt kon Palm helaas niets zeggen.

Palm Pre

 

Palm Pre

 

Palm Pre

 

Palm Pre

 

Palm Pre

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters