Palm Pre synchroniseert niet meer met iTunes

Met de laatste versie van iTunes, versie 8.2.1, kunnen eigenaars van een Palm Pre hun toestel niet meer synchroniseren met het programma. Apple heeft hier door middel van een update van iTunes een stokje voor gestoken.

Palm Pre

Palm maakte een aantal weken geleden zeer trots bekend dat hun ‘iPhone-killer’ en langverwachte Palm Pre zou kunnen synchroniseren met Apple’s iTunes, maar Apple waarschuwde al snel dat het niet lang zou duren en dat toestellen die niet van Apple zijn niet ondersteund worden in iTunes.

In de allerlaatste versie van iTunes, 8.2.1, is die synchronisatie niet meer mogelijk en laat Apple de Palm Pre-eigenaars in de kou staan. Palm Pre-gebruikers kunnen nog altijd alternatieven gebruiken zoals Songbird of Verkenner (of Finder voor Mac-gebruikers). De vraag is nu of Palm zich gaat neerleggen bij de feiten of dat het allemaal gaat uitdraaien op één groot kat en muis-spel tussen Apple en Palm.

Palm CEO John Rubinstein is waarschijnlijk de man achter de iTunes-sycnhronisatie. Hij werkte vroeger bij Apple en was dé man achter de allereerste iPod in 2001. Een aantal jaren na de release van de iPod is hij bij Palm gaan werken en sinds juni is hij CEO van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Allereerst vind ik iTunes ook een walgelijk programma, dus wat dat betreft zou ik zeggen dat het alleen maar beter is. Ik vind het echter wel erg dat het niet mag van Apple, want Apple doet het voorkomen dat het meer is dan gewoon een synchronisatiesoftware is (even in reactie op Jens), je kunt iTunes niet vergelijken met Samsung PC studio of LG PC suite. Je kunt veel beter een vergelijking maken met Windows Media Player (ook verschrikkelijk trouwens, imo), die doen niet moeilijk. Ik ben het dan ook helemaal met Piet Piraat eens. Ze maken mooie hardware, maar ze zijn soms ontzettend arrogant.

 2. Piet Piraat -

  Wat is Apple toch een walgelijk bedrijf! Ik geef toe, ze maken de prachtigste producten kwa vormgeving en gebruiksgemak, maar ze gedragen zich steeds meer als monopolist onder het mom van exclusiviteit en luxe: Apple wil de wereld (lees: de kopers/gebruikers van hun producten) het gevoel geven dat je je iets superdeluxe hebt aangeschaft en dat je met je aanschaf toegetreden bent tot een superexclusieve Apple club ofzo. Twee voorbeelden waar ik me helemaal kapot aan erger als ik aan Apple denk?: 1) dat Apple zélf (en niet de gebruiker) bepaald welke applicatie wel/niet leuk/nuttig is om verkocht te worden via de iTunes Store voor hun iPods/iPhones, 2) dat je zojuist duurgekochte iPod/iPhone alleen maar overweg kan met het vreselijke iTunes als je je muziek en video's wilt overzetten/synchroniseren vanaf/met je computer. Iedere andere MP3/MP4-speler is gewoon zonder apart programma toegankelijk via je bestandsbeheer, nee, Apple duwt je een iPod/iPhone-iTunes-huwelijk door je strot!! En dan nu actief Palm buiten de deur houden, eikels zijn het bij Apple! Ze moeten zich juist vereerd voelen als andere (niet-Apple-gerelateerde) merken/fabrikanten ook interesse tonen in Apple-software en -hardware. Als de Europese Unie klaar is met Microsoft, dan mogen van mij part Apple maar eens keihard aanpakken en ze dwingen dat de gebruiker bepaald wat hij met z'n Apple-product wil doen en niet Apple!!!

  1. Jens Royakkers -

   iTunes is van Apple. Punt. Ik kan mijn Samsung ook niet syncen et LG's PC suite of m'n Sony ericson met Samsung PC Studio. Het is om Apple producten te syncen, iedere fabrikant heeft wl een eigen software. Ik snap Apple volkomen en zou juist hetzelfde doen.

   1. v-power -

    Je vergelijking klopt niet. Je kan je Samsung niet syncen met LG omdat niemand dat heeft geprogrammeerd. En je kan inderdaad niet van LG verwachten dat ze dat voor de Samsung gebruikers gaan inbouwen. Maar in dit geval heeft Palm ervoor gezorgd dat de Pre werkt met iTunes, niemand verwacht dat van Apple om daar tijd in te steken. Wat Apple wel heeft gedaan is tijd&geld insteken om ervoor te zorgen dat de Palm Pre niet meer kan syncen met iTunes en dat is waar de mensen tegen zijn.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters