Palm sluit eigen winkels

Palm stopt met het leveren van producten via zijn eigen Amerikaanse winkels, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Op één na zouden alle winkels nog voor het eind van de maand hun deuren sluiten.

Palm heeft in totaal 34 winkels in de Verenigde Staten. Acht daarvan verkopen exclusief Palm-producten, terwijl 26 winkels onderdeel uitmaken van de Airport Wireless-keten die op Amerikaanse vliegvelden te vinden is. Alleen de winkel die zich binnen het hoofdkantoor in Sunnyvale bevindt, blijft open. Het is nog onbekend hoeveel banen er door de sluitingen verloren gaan.

Volgens het in zwaar weer verkerende bedrijf is de reden van de sluiting dat Palm kosten wil besparen en zich op zijn smartphone-productie wil concentreren. Van 2002 tot 2006 heeft Palm het aantal winkels langzaam uitgebreid, in de hoop zo nieuwe klanten te kunnen bedienen, maar ze zijn nooit zo succesvol geweest als die van bijvoorbeeld Apple. Gezien de slechte resultaten van het bedrijf is het daarom niet verwonderlijk dat de winkels het veld moeten ruimen.

Woensdag kondigde Palm overigens aan dat bezitters van de Treo 600 en de Treo 650 die hun handheld minstens twee keer hebben moeten laten repareren, korting krijgen op een nieuw Palm-toestel of een geldbedrag terug kunnen krijgen. De beslissing volgt uit een schikking uit 2005, die het bedrijf trof nadat het werd aangeklaagd om het feit dat de bewuste Treo’s onacceptabel vaak kapot zouden gaan. Het bedrijf gaat ook kapotte Treo-modellen repareren waarvan de garantie al is verlopen.

1201270196 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters