Palm verkoopt 25 procent van de aandelen aan muzikanten

Palm heeft vandaag bekend gemaakt dat ze 25% van de aandelen verkopen aan het bedrijf Elevation.

Elevation is een bedrijf waarin Bono van U2 en Apple iPod pioneer Jon Rubinstein hun krachten hebben gebundeld om aandelen in bedrijven te kopen en te onderhouden. Het is een opmerkelijke verkoop omdat hierdoor een kwart van het bedrijf in handen komt van muzikanten die verder weinig met het bedrijf te maken hebben. Dit fenomeen is overigens wel te verklaren doordat Palm zich graag wil richten op multimedia met hun apparatuur en daarbij moet Elevation een belangrijke rol gaan spelen.

Palm omschrijft de aandelen uitgaven als volgt:
‘We believe investors will respond well to the news. Shareholders will retain 75% ownership of the company and receive a $9 per share distribution financed by a $325 million cash infusion from Elevation and a $400 million debt offering. Elevation is acquiring preferred stock convertible at a 16% premium over recent trading levels.’

In het bestuur van Palm zal ook het een en ander gaan veranderen. Zo zal Jon Rubinstein Executive Chairman worden in het raad van bestuur. Fred Anderson en Roger McNamee, managing directors en mede oprichters van Elevation, zullen ook een plaats in het raad van bestuur krijgen binnen het bedijrf. Ze vervangen Eric Benhamou en D. Scott Mercer die ergens anders gaan werken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters