Palm verkoopt minder, verliest minder in fiscaal Q2 2010

Palm heeft het afgelopen fiscale kwartaal, dat tot 30 november liep, alweer met verlies afgesloten. Dit verlies is echter wel kleiner dan het kwartaal daarvoor, hoewel er minder toestellen zijn verkocht van Palm.

Palm Pre op touchstone AAP

Palm is al een tijdje noodlijdend en daar probeerde het bedrijf met de introductie van twee WebOS-telefoons, de Pre en de Pixi, weer bovenop te komen. Vorig kwartaal was al duidelijk dat dat niet geheel succesvol gelukt is, het bedrijf liet namelijk ondanks het feit dat er 823.000 smartphones verkocht waren een verlies zien van 164,5 miljoen dollar. Dit kwartaal ging dat niet veel beter, hoewel het verlies wat in toom gehouden werd. Er werd netto namelijk 81,9 miljoen verloren, wat dus ongeveer de helft is van het verlies van het kwartaal ervoor. De verkoopcijfers zakte echter wel een beetje in, er werden nog maar 783.000 smartphones verscheept en officieuze cijfers zeggen dat er maar 573.000 Palm-telefoons ook echt bij de klant terecht zijn gekomen het afgelopen fiscale kwartaal. De rest ligt nog ergens in het magazijn.

De gemiddelde verkoopprijs daalde flink, van $427 naar $375. Dit laat wel zien dat de Pixi, die een stuk goedkoper is dan de Pre, een redelijk aandeel heeft in de verkopen van Palm. Dat de Pre minder verkocht is dan in het vorige kwartaal zou met meer concurrentie te maken hebben, zo is er nu de Motorola Milestone en doet RIM het op het moment erg goed in Amerika, bijna de enige plaats waar Palm een significant aantal toestellen afzet. Opvallend is trouwens wel dat Palm haar omzetverwachting opgekrikt heeft van $1,6 miljard naar 1,8 miljard dollar in fiscaal 2010.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters