Palm verkoopt minder, verliest minder in fiscaal Q2 2010

Palm heeft het afgelopen fiscale kwartaal, dat tot 30 november liep, alweer met verlies afgesloten. Dit verlies is echter wel kleiner dan het kwartaal daarvoor, hoewel er minder toestellen zijn verkocht van Palm.

Palm Pre op touchstone AAP

Palm is al een tijdje noodlijdend en daar probeerde het bedrijf met de introductie van twee WebOS-telefoons, de Pre en de Pixi, weer bovenop te komen. Vorig kwartaal was al duidelijk dat dat niet geheel succesvol gelukt is, het bedrijf liet namelijk ondanks het feit dat er 823.000 smartphones verkocht waren een verlies zien van 164,5 miljoen dollar. Dit kwartaal ging dat niet veel beter, hoewel het verlies wat in toom gehouden werd. Er werd netto namelijk 81,9 miljoen verloren, wat dus ongeveer de helft is van het verlies van het kwartaal ervoor. De verkoopcijfers zakte echter wel een beetje in, er werden nog maar 783.000 smartphones verscheept en officieuze cijfers zeggen dat er maar 573.000 Palm-telefoons ook echt bij de klant terecht zijn gekomen het afgelopen fiscale kwartaal. De rest ligt nog ergens in het magazijn.

De gemiddelde verkoopprijs daalde flink, van $427 naar $375. Dit laat wel zien dat de Pixi, die een stuk goedkoper is dan de Pre, een redelijk aandeel heeft in de verkopen van Palm. Dat de Pre minder verkocht is dan in het vorige kwartaal zou met meer concurrentie te maken hebben, zo is er nu de Motorola Milestone en doet RIM het op het moment erg goed in Amerika, bijna de enige plaats waar Palm een significant aantal toestellen afzet. Opvallend is trouwens wel dat Palm haar omzetverwachting opgekrikt heeft van $1,6 miljard naar 1,8 miljard dollar in fiscaal 2010.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Ik had idd denk ik ook wel een pre gekocht als die er was geweest. Zit nu nog steeds met m'n X1 die steeds meer uit elkaar begint te vallen 😛

 2. bart vuijk -

  Exact hetzelfde geldt voor mij. Als ik een Palm Pre had kunnen krijgen, had ik daar nu mee gebeld (en gespeeld). Maar ik heb me ook tevreden gesteld met een HTC Hero en die bevalt eigenlijk uitstekend. In reviews zie ik trouwens dat de Pre met WebOS slechter presteert dan Android toestellen.

 3. raptorrvl -

  Als ze dat ding nou eens in meer landen zouden uit brengen, en misschien ook minder provider onafhankelijk dan kunnen ze er wat meer verkopen. Ik wilde er in ieder geval wel eentje hebben (de Pre), maar het duurde te lang (en kwam dus niet in Nederland uit). Dus tja, toen is het een HTC Hero geworden :).

  Ik krijg het idee dat ze hetzelfde trucje als de iPhone wilde uithalen en dat het wat mislukt is. Maargoed, we zien uiteindelijk wel waar het terecht gaat komen. Misschien zie ik het verkeerd, maar ik krijg steeds minder vertrouwen en warme gevoelens bij Palm.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters