Palm voorspelt wederom verlies voor komend kwartaal

Palm verwacht voor het afgelopen derde kwartaal van zijn boekjaar 2009 een omzet tussen de 85 miljoen en 90 miljoen dollar te zullen gaan halen.

Palm pre

Palm heeft een voorlopige voorspelling gedaan over het komende boekjaar en die laat zien dat de verkopen drastisch teruglopen bij de producent. Volgens de raming is het bedrijf 95 tot 100 miljoen dollar in contanten kwijt aan de operationele activiteiten. Daarnaast heeft Palm momenteel 215 miljoen tot 220 miljoen dollar aan contanten en bezittingen die op korte termijn zijn te verzilveren, zodat ze de komende periode wel kunnen overleven. Over het geleden verlies voor het derde kwartaal laat het bedrijf zich niet nog uit. Palm lijdt al zes achtereenvolgende kwartalen verlies. Palm waarschuwt nu dat de verkoop van zijn andere toestellen flink is ingezakt. De smartphones draaiend op Windows Mobile of Palm OS hebben erg veel last van de concurrentie en deze toestellen verkopen slechter dan gedacht.

Palm heeft veel vertrouwen in de Pre en dit toestel zal dan ook economisch gezien veel moeten opbrengen voor de producent. Sommige analisten noemen de Pre een ‘make or break’-product voor de leverancier. Mocht de Pre een flop worden dan is de kans groot dat Palm 2010 niet zal overleven.

Bron: Palm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. mjfm -

    Wanneer het prijstechnisch interessant is zal ik misschien wel een bijdrage leveren aan het succes van de Pre. Op dit moment zijn er twee toestellen die ik wel zou willen hebben, de Pre en de N97. Even afwachten wanneer ze komen en wat ze gaan kosten…

      1. Dominick -

        Die iPhone opvolger moet ik misschien ook maar halen…. Maar dan is het alleen omdat ik de OS zo nice vind en alle OS'en compleet wil hebben. Geld dus ook voor de Pre vrees ik 😛 Voor Android en S60 (Idou) wacht ik wel tot het naar SE komt:P

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters