'Palm zet zich zelf in de etalage'

Volgens het gerenommeerde blad Bloomberg heeft Palm besloten zich zelf voor verkoop aan te bieden. Eerder wist de CEO alle overnamegeruchten af te wuiven maar het lijkt erop dat Palm niet alleen kan overleven.

De zakenkrant Bloomberg weet te melden dat Palm zich zelf in de verkoop doet. Het bedrijf heeft te kampen met teruglopende inkomsten en kan haar draai in de VS nog amper vinden. Afgelopen week wist de Palm CEO Jon Rubinstein nog te melden dat Palm geen overnamekandidaat was en dat het bedrijf zo lang mogelijk zelfstandig wil door blijven gaan. Nu lijkt het er op dat de investeerders, waaronder Bono van de Ierse popgroep U2, van Palm de situatie niet meer zien zitten en het bedrijf gedwongen hebben om zich zelf in de etalage te etaleren.

Inmiddels heeft Palm twee bedrijven ingeschakeld volgens de bronnen genaamd Goldman Sachs Group en Qatalyst Partners om een geschikte koper te vinden voor het bedrijf. Palm is volgens analisten momenteel 870 miljoen dollar waard en daarbij zouden HTC en Lenovo geen grote moeite hebben om dit bedrag op tafel te leggen. Met de koop van Palm zou HTC niet alleen een stuk groter marktaandeel verkrijgen in de VS maar ook nog eens een erg stevige positie doordat het merk Palm nog erg bekend is in de VS. Het gerucht gaat ook dat zowel HTC als Lenovo met een bod voor het bedrijf zullen gaan komen later deze maand.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters