'Palm zet zich zelf in de etalage'

Volgens het gerenommeerde blad Bloomberg heeft Palm besloten zich zelf voor verkoop aan te bieden. Eerder wist de CEO alle overnamegeruchten af te wuiven maar het lijkt erop dat Palm niet alleen kan overleven.

De zakenkrant Bloomberg weet te melden dat Palm zich zelf in de verkoop doet. Het bedrijf heeft te kampen met teruglopende inkomsten en kan haar draai in de VS nog amper vinden. Afgelopen week wist de Palm CEO Jon Rubinstein nog te melden dat Palm geen overnamekandidaat was en dat het bedrijf zo lang mogelijk zelfstandig wil door blijven gaan. Nu lijkt het er op dat de investeerders, waaronder Bono van de Ierse popgroep U2, van Palm de situatie niet meer zien zitten en het bedrijf gedwongen hebben om zich zelf in de etalage te etaleren.

Inmiddels heeft Palm twee bedrijven ingeschakeld volgens de bronnen genaamd Goldman Sachs Group en Qatalyst Partners om een geschikte koper te vinden voor het bedrijf. Palm is volgens analisten momenteel 870 miljoen dollar waard en daarbij zouden HTC en Lenovo geen grote moeite hebben om dit bedrag op tafel te leggen. Met de koop van Palm zou HTC niet alleen een stuk groter marktaandeel verkrijgen in de VS maar ook nog eens een erg stevige positie doordat het merk Palm nog erg bekend is in de VS. Het gerucht gaat ook dat zowel HTC als Lenovo met een bod voor het bedrijf zullen gaan komen later deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters