'Palm zet zich zelf in de etalage'

Volgens het gerenommeerde blad Bloomberg heeft Palm besloten zich zelf voor verkoop aan te bieden. Eerder wist de CEO alle overnamegeruchten af te wuiven maar het lijkt erop dat Palm niet alleen kan overleven.

De zakenkrant Bloomberg weet te melden dat Palm zich zelf in de verkoop doet. Het bedrijf heeft te kampen met teruglopende inkomsten en kan haar draai in de VS nog amper vinden. Afgelopen week wist de Palm CEO Jon Rubinstein nog te melden dat Palm geen overnamekandidaat was en dat het bedrijf zo lang mogelijk zelfstandig wil door blijven gaan. Nu lijkt het er op dat de investeerders, waaronder Bono van de Ierse popgroep U2, van Palm de situatie niet meer zien zitten en het bedrijf gedwongen hebben om zich zelf in de etalage te etaleren.

Inmiddels heeft Palm twee bedrijven ingeschakeld volgens de bronnen genaamd Goldman Sachs Group en Qatalyst Partners om een geschikte koper te vinden voor het bedrijf. Palm is volgens analisten momenteel 870 miljoen dollar waard en daarbij zouden HTC en Lenovo geen grote moeite hebben om dit bedrag op tafel te leggen. Met de koop van Palm zou HTC niet alleen een stuk groter marktaandeel verkrijgen in de VS maar ook nog eens een erg stevige positie doordat het merk Palm nog erg bekend is in de VS. Het gerucht gaat ook dat zowel HTC als Lenovo met een bod voor het bedrijf zullen gaan komen later deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters