PalmPad komt naar de CES met camera's voor en achter

De PalmPad van HP/Palm wordt over een paar weken waarschijnlijk gepresenteerd op de CES, en Fox News heeft al wat specificaties en een tekening te pakken van het op WebOS lopende tablet.

PalmPad

Het is al een tijdje bekend dat Palm in 2011 zijn eerste iPad/concurrent wil uitbrengen. FoxNews meldt dat er inmiddels wat details zijn uitgelekt. Er komen waarschijnlijk meerdere varianten van de tablet. De belangrijkste specificaties van tenminste één van de modellen vermelden Wimax, HDMI-uit, een 3 megapixel camera aan de achterkant en nog een 1.3 megapixel camera aan de voorkant, voor videobellen. Vreemd genoeg krijgen beide camera’s een LED-flitser.

USB 3.0 zit erop, en FoxNews meldt dat er waarschijnlijk drie smaken van de tablet naar de CES komen. Een aantal zou een scherm krijgen dat bijna hetzelfde is als dat van de 9,7 inch iPad van Apple. Een andere zou een wat kleiner scherm krijgen, met een omvang van 8,9 inch. Het is de vraag of die laatste tablet al op de CES wordt gepresenteerd.

Uiteraard worden de tablets voorzien van de nieuwste versie van het besturingssysteem van Palm, WebOS 2.5.1. De geruchten blijven natuurlijk geruchten, maar de CES komt eraan en Palm staat in tegenstelling tot bijvoorbeeld Apple niet echt bekend om zijn vaardigheid om dingen lang geheim te houden.

Bron: Boy Genius Report

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters