Palm's App Catalog bereikt 1000 applicaties

In de softwarewinkel voor het WebOS, de App Catalog, zijn inmiddels 1000 applicaties te vinden. Om dit aantal te bereiken had Palm een half jaar nodig.

Nieuwe App Catalog Palm

Tegenwoordig is het een sport om zoveel mogelijk applicaties op te laten nemen in applicatiewinkels voor mobiele platformen. Men meet doorgaans de populariteit van een platform af aan het aantal applicaties dat ervoor te krijgen is. De App Store van Apple is op dit gebied het populairste, met inmiddels al meer dan 100.000 applicaties. Het Android-platform doet het ook goed; voor Google’s mobiele besturingssysteem schijnen inmiddels 16.000 applicaties te zijn. Kortgeleden is Windows Mobile ook met een applicatiewinkel begonnen. Ook Palm heeft voor het WebOS een downloadwinkel voor software in het leven geroepen. Deze blijkt echter behoorlijk achter te lopen bij de concurrentie. Sinds de introductie ongeveer een half jaar geleden heeft de Palm App Catalog slechts het getal van 1000 applicaties bereikt.

Met slechts 1000 applicaties in een half jaar lijkt het er niet op dat ontwikkelaars erg warm worden van het WebOS. Voor Palm’s mobiele besturingssysteem zijn inmiddels twee telefoons te krijgen: de Pre en de Pixi. Software-ontwikkelaars mijden wellicht het WebOS doordat er slechts weinig telefoons zijn die er op draaien. Wel wordt de derde WebOS-telefoon verwacht op de Consumer Electronics Show.

Doordat de App Catalog na een half jaar nog maar zeer weinig applicaties kent, voldoet Palm met haar WebOS niet echt aan de verwachtingen. Kort na de release werd bekend dat met 30 applicaties in totaal al een totale hoeveelheid downloads van een miljoen was bereikt. Het blijkt dat Palm de potentie die uit deze cijfers sprak niet voort heeft kunnen zetten.

Bron: Mobile Whack

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters