Palm's App Catalog bereikt 1000 applicaties

In de softwarewinkel voor het WebOS, de App Catalog, zijn inmiddels 1000 applicaties te vinden. Om dit aantal te bereiken had Palm een half jaar nodig.

Nieuwe App Catalog Palm

Tegenwoordig is het een sport om zoveel mogelijk applicaties op te laten nemen in applicatiewinkels voor mobiele platformen. Men meet doorgaans de populariteit van een platform af aan het aantal applicaties dat ervoor te krijgen is. De App Store van Apple is op dit gebied het populairste, met inmiddels al meer dan 100.000 applicaties. Het Android-platform doet het ook goed; voor Google’s mobiele besturingssysteem schijnen inmiddels 16.000 applicaties te zijn. Kortgeleden is Windows Mobile ook met een applicatiewinkel begonnen. Ook Palm heeft voor het WebOS een downloadwinkel voor software in het leven geroepen. Deze blijkt echter behoorlijk achter te lopen bij de concurrentie. Sinds de introductie ongeveer een half jaar geleden heeft de Palm App Catalog slechts het getal van 1000 applicaties bereikt.

Met slechts 1000 applicaties in een half jaar lijkt het er niet op dat ontwikkelaars erg warm worden van het WebOS. Voor Palm’s mobiele besturingssysteem zijn inmiddels twee telefoons te krijgen: de Pre en de Pixi. Software-ontwikkelaars mijden wellicht het WebOS doordat er slechts weinig telefoons zijn die er op draaien. Wel wordt de derde WebOS-telefoon verwacht op de Consumer Electronics Show.

Doordat de App Catalog na een half jaar nog maar zeer weinig applicaties kent, voldoet Palm met haar WebOS niet echt aan de verwachtingen. Kort na de release werd bekend dat met 30 applicaties in totaal al een totale hoeveelheid downloads van een miljoen was bereikt. Het blijkt dat Palm de potentie die uit deze cijfers sprak niet voort heeft kunnen zetten.

Bron: Mobile Whack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters