Palm's App Catalog bereikt 1000 applicaties

In de softwarewinkel voor het WebOS, de App Catalog, zijn inmiddels 1000 applicaties te vinden. Om dit aantal te bereiken had Palm een half jaar nodig.

Nieuwe App Catalog Palm

Tegenwoordig is het een sport om zoveel mogelijk applicaties op te laten nemen in applicatiewinkels voor mobiele platformen. Men meet doorgaans de populariteit van een platform af aan het aantal applicaties dat ervoor te krijgen is. De App Store van Apple is op dit gebied het populairste, met inmiddels al meer dan 100.000 applicaties. Het Android-platform doet het ook goed; voor Google’s mobiele besturingssysteem schijnen inmiddels 16.000 applicaties te zijn. Kortgeleden is Windows Mobile ook met een applicatiewinkel begonnen. Ook Palm heeft voor het WebOS een downloadwinkel voor software in het leven geroepen. Deze blijkt echter behoorlijk achter te lopen bij de concurrentie. Sinds de introductie ongeveer een half jaar geleden heeft de Palm App Catalog slechts het getal van 1000 applicaties bereikt.

Met slechts 1000 applicaties in een half jaar lijkt het er niet op dat ontwikkelaars erg warm worden van het WebOS. Voor Palm’s mobiele besturingssysteem zijn inmiddels twee telefoons te krijgen: de Pre en de Pixi. Software-ontwikkelaars mijden wellicht het WebOS doordat er slechts weinig telefoons zijn die er op draaien. Wel wordt de derde WebOS-telefoon verwacht op de Consumer Electronics Show.

Doordat de App Catalog na een half jaar nog maar zeer weinig applicaties kent, voldoet Palm met haar WebOS niet echt aan de verwachtingen. Kort na de release werd bekend dat met 30 applicaties in totaal al een totale hoeveelheid downloads van een miljoen was bereikt. Het blijkt dat Palm de potentie die uit deze cijfers sprak niet voort heeft kunnen zetten.

Bron: Mobile Whack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters