Palm's App Catalog laat betaalde downloads toe

Palm heeft onlangs zijn eerste betaalde applicatie opgenomen in de App Catalog. Het bedrijf kondigde tevens aan dat gratis applicaties zonder betaling of goedkeuring opgenomen kunnen worden in de applicatiewinkel.

Palm App Catalog screenshot

Palm’s applicatiewinkel voor WebOS-telefoons komt nog niet zo snel van de grond. Er zijn nog maar weinig applicaties te vinden in de App Catalog, en bovendien was het voor ontwikkelaars niet mogelijk om er geld aan te verdienen. Palm liet namelijk betaalde applicaties niet toe. Daar is nu echter verandering in gekomen. Gisteren kondigde Palm in San Francisco aan dat het betaalde applicaties op gaat nemen in de App Catalog. De eerste applicatie is daar inmiddels al in verschenen. Het is een spel genaamd Acceleroto’s Air Hockey, en er moet ongeveer 2 Dollar voor betaald worden. Verwacht wordt dat dit ontwikkelaars een impuls geeft om te gaan ontwikkelen voor de App Catalog. Door geld voor applicaties te vragen kan er eindelijk verdiend worden met het uitbrengen van applicaties voor Palm’s softwarewinkel. Tevens kan Palm zelf hieraan verdienen door ontwikkelaars te laten betalen voor het uploaden van applicaties. Wie betaalde applicaties uit wil brengen in de App Catalog moet 99 Dollar per jaar betalen.

Ontwikkelaars die geen geld vragen voor hun applicaties en hun broncode onder een opensource-licentie uitbrengen zullen deze gratis mogen uploaden. Hiermee wil Palm waarschijnlijk het aantal applicaties in de App Catalog opvoeren. Tot nu toe vallen de downloads een beetje tegen. De 30 populairste applicaties zijn gezamenlijk slechts 700.000 keer gedownload sinds de App Catalog uitgebracht werd. Hiermee valt Palm in het niet bij de Apple App Store en de Android Market. Met een gemakkelijk uploadproces wil het bedrijf waarschijnlijk een inhaalslag maken ten opzichte van de concurrentie.

Bron: Tech Crunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters