Panasonic komt naar Europa met zijn smartphones

Panasonic heeft bekend gemaakt dat het bedrijf vanaf maart 2012 een stap wil zetten om zijn smartphones breder in de markt te zetten. Vanaf maart 2012 zal de producent ook in Europa smartphones gaan verkopen.

Het nieuws werd door het bedrijf zelf naar buiten gebracht. De fabrikant laat weten dat Panasonic zich actief op de smartphone markt gaat begeven en wil vanaf 2012 zijn telefoons geleidelijk wereldwijd gaan verkopen. Vanaf maart 2012, vlak na het Mobile World Congress dat eind februari plaatsvindt, zal Panasonic ook in Europa zijn telefoons gaan slijten.

Panasonic Nederland laat desgevraagd aan All About Phones weten dat het nog niet bekend is of ook Nederland onder deze expansie valt. Een woordvoerder van het bedrijf meldt dat hier momenteel “nog geen duidelijkheid” over is. De verwachting is dat tijdens het Mobile World Congress de planning van het bedrijf nader toegelicht zal worden en dat dan ook bekend zal worden gemaakt of Panasonic telefoons in Nederland zal gaan verkopen.

Om de introductie in Europa kracht bij te zetten heeft Panasonic alvast zijn eerste Europese-smartphone bekend gemaakt. De telefoon heeft nog geen naam, maar renders en specificaties zijn wel alvast vrijgegeven. De op Android lopende smartphone krijgt als eerste een 4.3-inch OLED-touchscreen mee. Dit moet voor extra helderheid en scherpte zorgen en is daarnaast zeer kleurgetrouw. Het scherm krijgt een qHD-resolutie, aldus Panasonic. Ook zit er een NFC-chip in het toestel. De telefoon zal water- en stofdicht zijn en een dunne body krijgen. Tijdens het Mobile World Congress zal Panasonic de telefoon officieel presenteren en daarmee ook het bedrijf als smartphonefabrikant voor Europa.

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android proto

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters