Panasonic komt naar Europa met zijn smartphones

Panasonic heeft bekend gemaakt dat het bedrijf vanaf maart 2012 een stap wil zetten om zijn smartphones breder in de markt te zetten. Vanaf maart 2012 zal de producent ook in Europa smartphones gaan verkopen.

Het nieuws werd door het bedrijf zelf naar buiten gebracht. De fabrikant laat weten dat Panasonic zich actief op de smartphone markt gaat begeven en wil vanaf 2012 zijn telefoons geleidelijk wereldwijd gaan verkopen. Vanaf maart 2012, vlak na het Mobile World Congress dat eind februari plaatsvindt, zal Panasonic ook in Europa zijn telefoons gaan slijten.

Panasonic Nederland laat desgevraagd aan All About Phones weten dat het nog niet bekend is of ook Nederland onder deze expansie valt. Een woordvoerder van het bedrijf meldt dat hier momenteel “nog geen duidelijkheid” over is. De verwachting is dat tijdens het Mobile World Congress de planning van het bedrijf nader toegelicht zal worden en dat dan ook bekend zal worden gemaakt of Panasonic telefoons in Nederland zal gaan verkopen.

Om de introductie in Europa kracht bij te zetten heeft Panasonic alvast zijn eerste Europese-smartphone bekend gemaakt. De telefoon heeft nog geen naam, maar renders en specificaties zijn wel alvast vrijgegeven. De op Android lopende smartphone krijgt als eerste een 4.3-inch OLED-touchscreen mee. Dit moet voor extra helderheid en scherpte zorgen en is daarnaast zeer kleurgetrouw. Het scherm krijgt een qHD-resolutie, aldus Panasonic. Ook zit er een NFC-chip in het toestel. De telefoon zal water- en stofdicht zijn en een dunne body krijgen. Tijdens het Mobile World Congress zal Panasonic de telefoon officieel presenteren en daarmee ook het bedrijf als smartphonefabrikant voor Europa.

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android-smartphone

 

Panasonic Android proto

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Apart dat er nog touch-buttons onder het scherm zitten. Ik hoop dat dat op de uiteindelijke versie niet het geval gaat zijn. Tegen die tijd moet een nieuwe telefoon wel ICS meekrijgen, en daar heb je al knoppen op je scherm zitten.

    1. Danijel -

      Ik denk dat je dat nog wel bij veel nieuwe toestellen zult gaan zien. Toestellen die rond februari/januari aangekondigd worden moeten nu al af zijn en een port van Android 4.0 duurt gewoon 6 maanden.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters