'Panasonic-smartphones trekt zich terug uit Europa'

Panasonic zou naar verluidt binnenkort bekendmaken dat het bedrijf gaat stoppen met de verkoop van smartphones in Europa. De fabrikant maakt op de Europese tak nog steeds verlies.

Volgens Reuters zal Panasonic binnenkort stoppen met de verkoop van de Eluga-smartphones in Europa. Panasonic stelde zich ten doel om in 2015 15 miljoen smartphones per jaar weg te zetten. De fabrikant heeft veel last van concurrentie en maakt als gevolg daarvan alleen maar verlies op haar Europese activiteiten, aldus Reuters. Panasonic zal volgens de bron binnen zes maanden stoppen met de verkoop.

De fabrikant is al gestopt met de productie van haar smartphones in Japan en heeft inmiddels de fabriek overgeheveld naar Maleisië. Dit is onderdeel van een grote reorganisatie binnen het bedrijf dat het bedrijf tot nog toe al 1.25 miljard dollar heeft gekost. Panasonic zal de komende tijd nog meer onderdelen gaan stroomlijnen om zo weer winstgevend te worden.

Het bedrijf zelf heeft nog geen reactie gegeven op de geruchten. De verwachting is dat het binnenkort meer informatie zal gaan loslaten hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. Sylmaron -

        Jammer wel, toch best een mooi toestel. Strakke vormgeving. Met specs vergelijkbaar als die van de SIII zou ik toch best marktaandeel zien.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters