Panasonic's Toughpad vangt water en stoten zelf op

Fabrikant Panasonic heeft een nieuwe Android-tablet bekend gemaakt genaamd de Toughpad. De Toughpad is een zeer stevige tablet die nagenoeg waterdicht en ook schokbestendig is.

Panasonic Toughpad

De Toughpad loopt op Android 3.2 en heeft een 1.2GHz dualcore-processor. De tablet is bedoeld voor zakelijke klanten en de prijs is daar dan ook naar; de tablet moet in Amerika net geen 1300 dollar gaan kosten. Hiervoor krijg je uiteraard wel een uiterst robuuste tablet die niet makkelijk kapot gaat. De tablet is nagenoeg waterdicht tot een diepte van 3 meter. Daarnaast kan hij ook goed overweg met stoten en vallen, aldus de onderstaande video van de fabrikant.

Qua specificaties is de tablet goed te noemen. Zo is er 1GB aan ram aanwezig op de tablet en 16GB intern geheugen. De tablet beschikt over een 10.1-inch scherm met een 500 nit hoge helderheid. De resolutie is XGA, ook wel 1024×768 pixels. De tablet weegt wel wat fors; 966 gram. Ook is hij wat aan de dikke kant aangezien hij 17mm dik is.

De tablet zal vanaf begin 2012 beschikbaar zijn in Amerika en in Nederland. De tablet moet volgens de producent in ons land 850 euro (excl. BTW) gaan kosten en 999 euro (excl. BTW) voor een 3G-model.

Panasonic Toughpad

 

Panasonic Toughpad

 

Panasonic Toughpad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters