Paniek in Australisch vliegtuig door rokende iPhone

Een plotseling rokende iPhone 4 in een taxiënd vliegtuig op de luchthaven in het Australische Sydney heeft voor enige paniek gezorgd. Het toestel bleek slecht gerepareerd te zijn, waardoor het hitte ontwikkelde en begon te roken.

iPhone 4 stuk rokend

De iPhone is inmiddels bekeken door het Australische Transport Safety Bureau, de tegenhanger van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland. Daarbij is een schroefje in de accu van het toestel aangetroffen, dat daar niet behoorde te zitten. Dat schroefje heeft waarschijnlijk een kortsluiting veroorzaakt in het toestel, en dat heeft weer geleid tot de hitte-ontwikkeling.

Het schroefje is waarschijnlijk in het toestel terechtgekomen tijdens een reparatie. Inmiddels is duidelijk dat die reparatie niet door een daartoe gecertificeerde Apple-reparateur is verricht.

Terwijl de telefoon begon te roken, was het vliegtuig waarin zich dit voordeed, overigens al geland. Het personeel van de luchthaven wist te voorkomen dat er schade of grote paniek ontstond. Was het ongeval echter tijdens de vlucht gebeurd, dan had het heel anders kunnen aflopen, en dat is de reden waarom een commissie voor veiligheid in Australie adviseert om dit soort apparaten nooit in de bagage te stoppen, maar altijd mee te nemen als handbagage in de cabine.

Bron: iMore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

   Ja Bartje kan zo lekker schrijven..!!:Y

   Vinds het trouwens maar een raar verhaal. Denk eerder dat het toestel gewoon een mankement uitzichzelf heeft vertoont.

   Daar ik iphones repareer, vind ik het vreemd. Zeg dat dit schroefje op de accu heeft gelegen, terwijl de achterkant er werd opgedaan, en dit schroefje in de accu werd gedrukt… dit kan haast niet. Dit moet je voelen, cover sluit anders niet, of je bent een lompe boer!! Als het schroefje los in het toestel heeft gelegen, dan kan deze tijdens gebruik niet in de batterij komen of gedrukt worden. Het omhulsel van de iphone battery is dusdanig dik dat het gewicht van een rammelend schroefje hier niet doorheen komt.

   1. bartvuijk -

    Okee, heb het even veranderd in 'grote paniek'.

    Ik heb weleens een Nokia laten repareren op de zwarte markt in Beverwijk. Dat deden ze zo beroerd dat ik mijn broek openhaalde aan een schroefje waarvan de punt aan de andere kant weer uit het toestel kwam. 't Is maar waar je het laat doen, nietwaar… 😉 Ben er niet meer teruggeweest :X

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters