Paniek in Australisch vliegtuig door rokende iPhone

Een plotseling rokende iPhone 4 in een taxiënd vliegtuig op de luchthaven in het Australische Sydney heeft voor enige paniek gezorgd. Het toestel bleek slecht gerepareerd te zijn, waardoor het hitte ontwikkelde en begon te roken.

iPhone 4 stuk rokend

De iPhone is inmiddels bekeken door het Australische Transport Safety Bureau, de tegenhanger van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland. Daarbij is een schroefje in de accu van het toestel aangetroffen, dat daar niet behoorde te zitten. Dat schroefje heeft waarschijnlijk een kortsluiting veroorzaakt in het toestel, en dat heeft weer geleid tot de hitte-ontwikkeling.

Het schroefje is waarschijnlijk in het toestel terechtgekomen tijdens een reparatie. Inmiddels is duidelijk dat die reparatie niet door een daartoe gecertificeerde Apple-reparateur is verricht.

Terwijl de telefoon begon te roken, was het vliegtuig waarin zich dit voordeed, overigens al geland. Het personeel van de luchthaven wist te voorkomen dat er schade of grote paniek ontstond. Was het ongeval echter tijdens de vlucht gebeurd, dan had het heel anders kunnen aflopen, en dat is de reden waarom een commissie voor veiligheid in Australie adviseert om dit soort apparaten nooit in de bagage te stoppen, maar altijd mee te nemen als handbagage in de cabine.

Bron: iMore

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters