Paniek in Australisch vliegtuig door rokende iPhone

Een plotseling rokende iPhone 4 in een taxiënd vliegtuig op de luchthaven in het Australische Sydney heeft voor enige paniek gezorgd. Het toestel bleek slecht gerepareerd te zijn, waardoor het hitte ontwikkelde en begon te roken.

iPhone 4 stuk rokend

De iPhone is inmiddels bekeken door het Australische Transport Safety Bureau, de tegenhanger van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland. Daarbij is een schroefje in de accu van het toestel aangetroffen, dat daar niet behoorde te zitten. Dat schroefje heeft waarschijnlijk een kortsluiting veroorzaakt in het toestel, en dat heeft weer geleid tot de hitte-ontwikkeling.

Het schroefje is waarschijnlijk in het toestel terechtgekomen tijdens een reparatie. Inmiddels is duidelijk dat die reparatie niet door een daartoe gecertificeerde Apple-reparateur is verricht.

Terwijl de telefoon begon te roken, was het vliegtuig waarin zich dit voordeed, overigens al geland. Het personeel van de luchthaven wist te voorkomen dat er schade of grote paniek ontstond. Was het ongeval echter tijdens de vlucht gebeurd, dan had het heel anders kunnen aflopen, en dat is de reden waarom een commissie voor veiligheid in Australie adviseert om dit soort apparaten nooit in de bagage te stoppen, maar altijd mee te nemen als handbagage in de cabine.

Bron: iMore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

   Ja Bartje kan zo lekker schrijven..!!:Y

   Vinds het trouwens maar een raar verhaal. Denk eerder dat het toestel gewoon een mankement uitzichzelf heeft vertoont.

   Daar ik iphones repareer, vind ik het vreemd. Zeg dat dit schroefje op de accu heeft gelegen, terwijl de achterkant er werd opgedaan, en dit schroefje in de accu werd gedrukt… dit kan haast niet. Dit moet je voelen, cover sluit anders niet, of je bent een lompe boer!! Als het schroefje los in het toestel heeft gelegen, dan kan deze tijdens gebruik niet in de batterij komen of gedrukt worden. Het omhulsel van de iphone battery is dusdanig dik dat het gewicht van een rammelend schroefje hier niet doorheen komt.

   1. bartvuijk -

    Okee, heb het even veranderd in 'grote paniek'.

    Ik heb weleens een Nokia laten repareren op de zwarte markt in Beverwijk. Dat deden ze zo beroerd dat ik mijn broek openhaalde aan een schroefje waarvan de punt aan de andere kant weer uit het toestel kwam. 't Is maar waar je het laat doen, nietwaar… 😉 Ben er niet meer teruggeweest :X

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters