Parijse dieven loeren op smartphones

Pas op als je je smartphone te voorschijn haalt in Parijs. Het dievengilde loert erop. Meer dan op handtassen tegenwoordig. Van alle gestolen smartphones is de iPhone, niet geheel verrassend, de meest gejatte. De Apple-telefoon is goed voor 58 procent van de gestolen smartphones.

iphone diefstal

Ook in andere wereldsteden is al te zien dat de peperdure apparaatjes de aandacht hebben getrokken van het dievengilde. Maar in Parijs is het nu wel heel erg, want de politie waarschuwt ervoor en de Franse regering is bezig met wetgeving om de opsporing van gestolen smartphones te vergemakkelijken. En daarmee de diefstal te bemoeilijken.

Was tot dusver de handtas altijd het meest populaire item voor zakkenrollers en tasjesdieven, je kunt ze tegenwoordig beter smartphonedieven noemen. In de Parijse metro is de handtas door de smartphone van de eerste plaats van meestgestolen items verstoten. iPhones en Blackberry’s zijn populair. Politiecommissaris Michel Gaudin vertelde de Parijse gemeenteraad dat ”bijna een op de twee diefstallen in het openbaar vervoer nu een mobiele telefoon betreft, terwijl de klassieke diefstal van een portefeuille of tas nu nog maar 33 procent van alle incidenten omvat.”

Zeventig procent van de in Parijs gestolen telefoons zijn smartphones, zo blijkt uit de politiestatistieken. De iPhone is goed voor 58% van de gestolen telefoons, de Blackberry scoort 10%.

De dieven gaan vaak niet zachtzinnig te werk. Het aantal gewelddadige berovingen in Parijs is sinds begin dit jaar met bijna negen procent gestegen, en volgens de politiechef heeft dat vooral te maken met de smartphone, een makkelijke buit. In oktober werd bij driekwart van de berovingen een smartphone buitgemaakt.

De Franse regering is nu bezig om een wet te maken die smartphones op afstand blokkeert via de IMEI nummers van de toestellen.

Bron: cellular news

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters