Partners halen handen af van Samsungs Tizen

Met Tizen wil Samsung de concurrentie aangaan met Android en iOS. Echt lukken wil dat nog niet, Mobiele providers zoals Telefonica en Orange lopen bijvoorbeeld niet warm voor het Koreaanse project.

Screenshots van Tizen op het web gezet tizen1

Ook de interesse van ontwikkelaars van apps is lauwtjes, stelt the Wall Street Journal. Naar verluidt zou Samsung de ontwikkelaar van een populaire Android-app zelfs honderdduizend dollar hebben geboden om ook voor Tizen een applicatie te maken. Ook is er inmiddels een heuze Tizen App Challenge, waar in totaal voor vier miljoen dollar aan prijzen wordt uitgekeerd.

Critici stellen dat er, naast het succesvolle Android en iOS, geen ruimte is voor nog een besturingssysteem, terwijl Windows Phone en BlackBerry ook al in de marge actief zijn.

Samsung probeert al langere tijd Tizen, in samenwerking met co-ontwikkelaar Intel, van de grond te krijgen. Tot nu toe is er echter nog geen enkele telefoon draaiend op het eigen besturingssysteem op de markt gekomen. Mocht het dat toch doen, dan is het maar de vraag of het aanslaat bij klanten. Tot nu toe zijn er maar zesduizend apps beschikbaar voor Tizen, waarvan het merendeel onbekende programmaatjes zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. FGras -

    Er zou een soort van app-store moeten komen die op alle devices beschikbaar is. Een soort van steam. Dan is dat gezeur met apps verholpen en kan iedereen zijn eigen OS maken.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters