Patent Apple legt iPhone 8 zonder homeknop uit

In de New York Times bevestigden bronnen binnen Apple een aantal weken geleden dat de iPhone 8 geen thuisknop krijgt. Uit een patent dat Apple heeft aangevraagd blijkt welke technologie Apple wil gebruiken om de knop te vervangen.

Met de technologie hoeft Apple geen homeknop meer in zijn telefoon te verwerken. In plaats daarvan wil Apple een sensor maken die ook op kleine afstand werkt. Daardoor kan het zijn vingerafdrukscanner ook achter het beeldscherm van de iPhone plaatsen. Bovendien kan je hierdoor het hele scherm als scanner gebruiken, in plaats van één plek op de telefoon.

Geen thuisknop meer in de iPhone 8

De thuisknop is tot nog toe een vastigheid in alle mobiele apparaten van Apple. Aanvankelijk kon de homebutton je alleen naar het startscherm terugbrengen. Later kwamen daar andere functies bij. Tegenwoordig kan je Siri activeren en je telefoon ontgrendelen met de knop van de iPhone.

Van deze technologie wil Apple volgens geruchten echter af. In plaats daarvan wil het bedrijf dat de voorkant van de iPhone 8 volledig ingenomen wordt door het beeldscherm. Van een dergelijk design zijn al concepten verschenen.

Sense ID van Qualcomm

Apple is niet de eerste die de technologie van de huidige vingerafdrukscanner probeert te vernieuwen. Ook Qualcomm heeft een technologie geïntroduceerd waarmee je een heel oppervlak als scanner kunt gebruiken. Deze Sense ID-technologie maakt gebruik van ultrasonische golven. Daardoor kan de telefoon ook afdrukken lezen door materialen als glas, metaal en plastic. Bovendien is een vingerafdruk hierdoor moeilijker te vervalsen. Deze technologie vinden we waarschijnlijk terug in bijvoorbeeld de Xiaomi Mi 5s.

Voor Apple lijkt deze technologie niet interessant genoeg. Het Amerikaanse bedrijf zou namelijk zijn homeknop willen vervangen. Deze doet zoals eerder gezegd meer dan alleen toegang geven tot de smartphone. Daarom zou de smartphoneproducent zijn eigen technologie willen ontwikkelen.

Bron: United States Patent and Trademark Office via Apple Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters