Patent toont slimme modulaire bandjes voor Apple Watch

Apple heeft begin 2015 een patent aangevraagd voor slimme modulaire bandjes voor de Apple Watch, zo blijkt uit vrijgegeven informatie.

Apple Watch

Apple heeft in februari 2015 een patent aangevraagd voor modulaire functionele bandjes voor wearables. Het gelekte patent geeft ons een goed beeld van wat Apple van plan is te doen met haar Apple Watch, het slimme horloge dat het bedrijf eind 2014 onthulde.

Apple Watch patent
Het patent

Probleem

Apple’s Apple Watch doet het erg goed, maar zelfs Apple kan niet om het grote probleem van smartwatches heen: hoe verkoop je een duur sieraad als gebruikers over twee jaar alweer achter lopen? Een ouderwets goed analoog horloge blijft tientallen jaren werken en is nog altijd relevant, maar wat doe je met je originele Apple Watch als Apple alweer drie nieuwe verbeterde generaties heeft uitgebracht?

Met de goedkopere Pebble Time is dat nog niet zo erg, maar als je meer dan duizend euro voor de luxe Apple Watch neer legt is het zuur als je na korte tijd al niet meer de nieuwste functies hebt.

Modulaire bandjes

Apple kan dit probleem omzeilen door niet de kern van de Apple Watch aan te passen, maar de bandjes slimmer te maken. Zo kunnen oudere generaties van de Apple Watch relevant blijven door simpelweg een nieuw bandje te kopen. Dat is dus ook precies wat Apple van plan is, als we het aangevraagde patent moeten geloven. Klanten kunnen de slimme modulaire bandjes los kopen, en ze vervolgens aansluiten op de connector van hun Apple Watch.

Apple Watch patent
Het slimme bandje

Voorbeelden

Het patent geeft ook een aantal voorbeelden van zulke bandjes: denk aan een extra mini-accu, een bloeddrukmeter, een GPS module, of zelfs een camera. Opvallendere voorbeelden zijn het toevoegen van speakertjes of zelfs een apparaatje dat kan meten hoeveel je hebt gezweten. Houdt echter wel in het achterhoofd dat het hier om een patent gaat, en dat het dus goed zou kunnen dat Apple dergelijke functies nooit uit zal brengen.

Het is wel duidelijk dat Apple niet meer op de klassieke wijze haar product elk jaar gaat updaten maar juist naar een manier zoekt waarmee ze de hoge prijzen kan verantwoorden en toch nieuwe functies uit kan rollen. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer Apple de nieuwe modulaire bandjes uit gaat brengen, maar de kans is groot dat we dit jaar nog meer te weten zullen komen.

Bron: FCC

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters