Patentaanvraag Samsung toont opvallend concept voor smartwatch

Samsung heeft vorige week een patentaanvraag ingediend voor een smartwatch met een buigbaar scherm. Samsung zou dit waarschijnlijk bij de nieuwste smartwatch mogelijk willen maken. Het horloge zou dus een scherm aan de zijkant van de smartwatch krijgen.

Samsung smartwatch

Samsung smartwatchPatently Mobile heeft de patentaanvraag van Samsung gepubliceerd. Uit de patentaanvraag blijkt dat het scherm aan de zijkant een soort draaischijf wordt. Op de schijf zou eenvoudige informatie te zien zijn, zoals de datum, het weer of muziek . De informatie zou los van het hoofdscherm getoond worden.

Samsung meldt in de aanvraag dat het scherm tot 90 graden gebogen kan worden. Het scherm zal ook uit twee delen bestaan. De twee delen hebben verschillende functies. Hoe dit precies werkt is nog niet helemaal duidelijk. Met één deel zou de interface bestuurd worden en met het andere deel zie je het weergavepaneel. Omdat het een patentaanvraag is betekent het niet dat Samsung de smartwatch in de toekomst zal uitbrengen.

Samsung heeft een tijd geleden de Samsung Gear S2 en Gear S3 gelanceerd. Met de draaibare rand van het horloge kan de interface van de Gear S2 en S3 bediend worden.

Verdere ontwikkelingen

Samsung werkt aan meerdere apparaten met een flexibel scherm. Volgens geruchten werkt het bedrijf aan een opvouwbare smartphone. De productie ervan zal waarschijnlijk dit jaar beginnen. Lees hier meer over de opvouwbare telefoon.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters