Patentanalist: ''Google heeft met Motorola kat in de zak gekocht''

Een patentexpert noemt de aankoop van Motorola door Google een ‘enorme fout’. Google zou bar weinig hebben aan de 25.000 patenten die Motorola heeft of gaat krijgen. Google heeft een kat in de zak gekocht, meldt de expert.

Google motorolaGoogle schudde de technologiewereld behoorlijk op met de mededeling dat de zoekgigant Motorola wil overnemen voor 12,5 miljard dollar. De enorme patentenportefeuille van de mobieltjesmaker was aantrekkelijk voor Google, die zijn mobiele besturingssysteem Android wil beschermen tegen de voortdurende patentclaims van Apple en Microsoft.

David Martin, expert op het gebied van patenten, meldt echter na bestudering van de patenten die Google in zijn bezit heeft gekregen, dat de softwaregigant hier erg weinig aan heeft. Motorola heeft volgens hem de patenten waar Google wel wat aan zou hebben, al een tijd geleden verkocht. De 25.000 patenten die Google er wel bij heeft gekregen, zullen het bedrijf niet helpen in de patentrechtszaken die Microsoft en Apple tegen diverse fabrikanten van Androidmobieltjes zijn gestart, meldt hij.

”Wat Google heeft gekocht is rotzooi, want Motorola heeft zijn goede spullen al verkocht”, meldt Martin aan Bloomberg. En die patenten die zijn verkocht, zijn ook nog eens via een derde bedrijf bij concurrent Apple terecht gekomen.

De overname van Motorola brengt Google volgens Martin nu juist verder in problemen. Google zou zichzelf hiermee tot doelwit maken van patentclaims, terwijl het bedrijf tot nu toe redelijk met rust werd gelaten.

Bron: BGR

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters