Patentanalist: ''Google heeft met Motorola kat in de zak gekocht''

Een patentexpert noemt de aankoop van Motorola door Google een ‘enorme fout’. Google zou bar weinig hebben aan de 25.000 patenten die Motorola heeft of gaat krijgen. Google heeft een kat in de zak gekocht, meldt de expert.

Google motorolaGoogle schudde de technologiewereld behoorlijk op met de mededeling dat de zoekgigant Motorola wil overnemen voor 12,5 miljard dollar. De enorme patentenportefeuille van de mobieltjesmaker was aantrekkelijk voor Google, die zijn mobiele besturingssysteem Android wil beschermen tegen de voortdurende patentclaims van Apple en Microsoft.

David Martin, expert op het gebied van patenten, meldt echter na bestudering van de patenten die Google in zijn bezit heeft gekregen, dat de softwaregigant hier erg weinig aan heeft. Motorola heeft volgens hem de patenten waar Google wel wat aan zou hebben, al een tijd geleden verkocht. De 25.000 patenten die Google er wel bij heeft gekregen, zullen het bedrijf niet helpen in de patentrechtszaken die Microsoft en Apple tegen diverse fabrikanten van Androidmobieltjes zijn gestart, meldt hij.

”Wat Google heeft gekocht is rotzooi, want Motorola heeft zijn goede spullen al verkocht”, meldt Martin aan Bloomberg. En die patenten die zijn verkocht, zijn ook nog eens via een derde bedrijf bij concurrent Apple terecht gekomen.

De overname van Motorola brengt Google volgens Martin nu juist verder in problemen. Google zou zichzelf hiermee tot doelwit maken van patentclaims, terwijl het bedrijf tot nu toe redelijk met rust werd gelaten.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robert -

    Omdat Motorola de afgelopen jaren forse verliezen heeft gemaakt, mag de mobieltjesfabrikant die verliezen met winsten in de toekomst verrekenen. Net als in Nederland kennen de VS dit systeem van compensabele verliezen.

    Volgens een van de belastingexperts die Reuters sprak, levert de overname van Motorola Google jaarlijks 700 miljoen dollar op aan compensabele verliezen tot aan het jaar 2019. In ieder geval kan Google komend jaar een miljard dollar verliezen van Motorola met de eigen winst verrekenen.

    Kijk dat is al kassa. Komen erbij dat Google nu zelf mobieltjes kan maken. En of die 25.000 patenten rotzooi zijn? tsja ik geloof elk expert niet meer.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters