Patenttrol heeft na verslaan van Apple de smaak te pakken

VirnetX, een bedrijf dat patenten verzamelt om te cashen als iemand ze gebruikt, heeft een tweede rechtszaak tegen Apple aangespannen. Onlangs won VirnetX een rechtszaak tegen Apple, waardoor Apple 368 miljoen dollar aan het bedrijf moet betalen.

facetime

VirnetX werd door de Amerikaanse rechter in het gelijk gesteld over vier patenten die te maken hebben met Facetime, de app waarmee je kunt videobellen tussen iPhones en andere apparaten van Apple. VirnetX blijkt over patenten te beschikken die deze functie beschrijven.

Nog op dezelfde dag dat VirnetX de zaak won, heeft het bedrijf een nieuwe rechtszaak aangespannen. Die erg lijkt op de eerste, maar nu meer apparaten aanklaagt, waaronder de iPhone 5 en alle Apple-computers die op Mountain Lion OS draaien, de meest recente Macs dus. De iPad 4 en de iPad mini zijn ook betrokken in de nieuwe claim.

VirnetX wil dat Apple een verkoopverbod op al deze apparaten wordt opgelegd vanwege de geschonden patenten.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de rechter hiermee zal instemmen. Apple heeft inmiddels al hoger beroep aangekondigd tegen het eerste vonnis, want het bedrijf – dat zelf net een rechthoek met afgeronde vormen heeft gepatenteerd – vindt dat de vier patenten opnieuw moeten worden beoordeeld op hun geldigheid.

VirnetX is echter in het voordeel door de keuze van de rechtbank. De zaak is aangespannen in Texas, waar bedrijven die met patentschendingen schermen erg vaak gelijk krijgen. Uiteraard is VirnetX niet echt uit op een verkoopverbod van Apple-producten, maar op nog meer geld, en het ziet ernaar uit dat de zaak achter de schermen door beide partijen zal worden geschikt.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ™Š lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters