Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan

Interdigital, een patenttrol, heeft bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten een verkoopverbod geëist van diverse toestellen van Samsung, Nokia, Huawei en ZTE. Deze fabrikanten zouden 3G- en 4G-patenten schenden die in het bezit zijn van Interdigital.

Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan cave troll

Het gaat om toestellen die gebruik maken van WCDMA-technologie, LTE en WiFi. Bijna alle telefoons dus. De ITC heeft nu een maand de tijd om zich over de claims te buigen en te beslissen of een onderzoek wordt ingesteld. Interdigital heeft gelijktijdig een soortgelijke claim neergelegd bij een lokale rechtbank in Delaware. Hier luidt de eis: een permanent verkoopverbod op alle toestellen die de patenten schenden, plus een schadevergoeding.

Meestal loopt het zo’n vaart niet met claims van patenttrollen; hun enig doel is veelal hun patenten te verzilveren door royalties te eisen. Dergelijke rechtszaken worden zelden volledig voor de rechter uitgespeeld en eindigen meestal in een deal die in een achterkamertje tussen de partijen wordt beklonken.

Samsung, Huawei, Nokia en ZTE dreigen wel flink in de buidel te moeten tasten, want Interdigital meldt op niet minder dan een miljard dollar aan schadevergoeding uit te zijn. Vorige week heeft RIM (BlackBerry) een bestaande patentdeal met Interdigital verlengd, om problemen rond licenties in de toekomst te voorkomen. Overigens hebben zowel Apple, Samsung als Google in het verleden geprobeerd Interdigital gewoon op te kopen met de hele patentenportefeuille erbij, maar dat is tot dusver niet gebeurd. Interdigital bezit 8800 patenten op draadloos telefoongebied.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters