Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan

Interdigital, een patenttrol, heeft bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten een verkoopverbod geƫist van diverse toestellen van Samsung, Nokia, Huawei en ZTE. Deze fabrikanten zouden 3G- en 4G-patenten schenden die in het bezit zijn van Interdigital.

Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan cave troll

Het gaat om toestellen die gebruik maken van WCDMA-technologie, LTE en WiFi. Bijna alle telefoons dus. De ITC heeft nu een maand de tijd om zich over de claims te buigen en te beslissen of een onderzoek wordt ingesteld. Interdigital heeft gelijktijdig een soortgelijke claim neergelegd bij een lokale rechtbank in Delaware. Hier luidt de eis: een permanent verkoopverbod op alle toestellen die de patenten schenden, plus een schadevergoeding.

Meestal loopt het zo’n vaart niet met claims van patenttrollen; hun enig doel is veelal hun patenten te verzilveren door royalties te eisen. Dergelijke rechtszaken worden zelden volledig voor de rechter uitgespeeld en eindigen meestal in een deal die in een achterkamertje tussen de partijen wordt beklonken.

Samsung, Huawei, Nokia en ZTE dreigen wel flink in de buidel te moeten tasten, want Interdigital meldt op niet minder dan een miljard dollar aan schadevergoeding uit te zijn. Vorige week heeft RIM (BlackBerry) een bestaande patentdeal met Interdigital verlengd, om problemen rond licenties in de toekomst te voorkomen. Overigens hebben zowel Apple, Samsung als Google in het verleden geprobeerd Interdigital gewoon op te kopen met de hele patentenportefeuille erbij, maar dat is tot dusver niet gebeurd. Interdigital bezit 8800 patenten op draadloos telefoongebied.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji šŸ˜± lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters