Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan

Interdigital, een patenttrol, heeft bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten een verkoopverbod geëist van diverse toestellen van Samsung, Nokia, Huawei en ZTE. Deze fabrikanten zouden 3G- en 4G-patenten schenden die in het bezit zijn van Interdigital.

Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan cave troll

Het gaat om toestellen die gebruik maken van WCDMA-technologie, LTE en WiFi. Bijna alle telefoons dus. De ITC heeft nu een maand de tijd om zich over de claims te buigen en te beslissen of een onderzoek wordt ingesteld. Interdigital heeft gelijktijdig een soortgelijke claim neergelegd bij een lokale rechtbank in Delaware. Hier luidt de eis: een permanent verkoopverbod op alle toestellen die de patenten schenden, plus een schadevergoeding.

Meestal loopt het zo’n vaart niet met claims van patenttrollen; hun enig doel is veelal hun patenten te verzilveren door royalties te eisen. Dergelijke rechtszaken worden zelden volledig voor de rechter uitgespeeld en eindigen meestal in een deal die in een achterkamertje tussen de partijen wordt beklonken.

Samsung, Huawei, Nokia en ZTE dreigen wel flink in de buidel te moeten tasten, want Interdigital meldt op niet minder dan een miljard dollar aan schadevergoeding uit te zijn. Vorige week heeft RIM (BlackBerry) een bestaande patentdeal met Interdigital verlengd, om problemen rond licenties in de toekomst te voorkomen. Overigens hebben zowel Apple, Samsung als Google in het verleden geprobeerd Interdigital gewoon op te kopen met de hele patentenportefeuille erbij, maar dat is tot dusver niet gebeurd. Interdigital bezit 8800 patenten op draadloos telefoongebied.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters