Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan

Interdigital, een patenttrol, heeft bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten een verkoopverbod geƫist van diverse toestellen van Samsung, Nokia, Huawei en ZTE. Deze fabrikanten zouden 3G- en 4G-patenten schenden die in het bezit zijn van Interdigital.

Patenttrol pakt Samsung en Nokia aan cave troll

Het gaat om toestellen die gebruik maken van WCDMA-technologie, LTE en WiFi. Bijna alle telefoons dus. De ITC heeft nu een maand de tijd om zich over de claims te buigen en te beslissen of een onderzoek wordt ingesteld. Interdigital heeft gelijktijdig een soortgelijke claim neergelegd bij een lokale rechtbank in Delaware. Hier luidt de eis: een permanent verkoopverbod op alle toestellen die de patenten schenden, plus een schadevergoeding.

Meestal loopt het zo’n vaart niet met claims van patenttrollen; hun enig doel is veelal hun patenten te verzilveren door royalties te eisen. Dergelijke rechtszaken worden zelden volledig voor de rechter uitgespeeld en eindigen meestal in een deal die in een achterkamertje tussen de partijen wordt beklonken.

Samsung, Huawei, Nokia en ZTE dreigen wel flink in de buidel te moeten tasten, want Interdigital meldt op niet minder dan een miljard dollar aan schadevergoeding uit te zijn. Vorige week heeft RIM (BlackBerry) een bestaande patentdeal met Interdigital verlengd, om problemen rond licenties in de toekomst te voorkomen. Overigens hebben zowel Apple, Samsung als Google in het verleden geprobeerd Interdigital gewoon op te kopen met de hele patentenportefeuille erbij, maar dat is tot dusver niet gebeurd. Interdigital bezit 8800 patenten op draadloos telefoongebied.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters