Patentzaken van Motorola vallen nu rechtstreeks onder Google

Alle patentrechtszaken waar Motorola in verwikkeld is, vallen sinds de aankoop van het bedrijf door Google rechtstreeks onder het nieuwe moederbedrijf. Motorola mag van Google niet zelfstandig schikken; alle stappen in rechtszaken moeten door Google worden goedgekeurd.

Motorola

De details rond de aankoop van Motorola door Google druppelen langzamerhand naar buiten. Officiƫle Amerikaanse instanties moeten ernaar kijken, vooral om te beoordelen of Google niet te groot en te machtig wordt door de aankoop.

In de details die zo naar buiten komen, staat dat Motorola niet zelfstandig mag onderhandelen over de rechten op zijn omvangrijke patentenportefeuille, of zelfstandig mag schikken met bijvoorbeeld Microsoft in de rechtszaak over de mogelijke schending van diens patenten door het gebruik van Android op de smartphones. Google neemt deze zaken allemaal in eigen hand.

Ook op financieel gebied zijn er nog wat curieuze details naar buiten gekomen. Als Google de aankoop niet mag doen volgens de anti-trustwaakhonden in de VS, kost dat Google maximaal 3.5 miljard dollar. Mocht Motorola nu een bod krijgen van een ander bedrijf dat de telefoonmaker wil overnemen, dan moet Motorola aan Google 375 miljoen dollar betalen. Maar wil Google alsnog onder de deal uit, dan moet het bedrijf aan Motorola 2,5 miljard dollar overmaken.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters