Patentzaken van Motorola vallen nu rechtstreeks onder Google

Alle patentrechtszaken waar Motorola in verwikkeld is, vallen sinds de aankoop van het bedrijf door Google rechtstreeks onder het nieuwe moederbedrijf. Motorola mag van Google niet zelfstandig schikken; alle stappen in rechtszaken moeten door Google worden goedgekeurd.

Motorola

De details rond de aankoop van Motorola door Google druppelen langzamerhand naar buiten. Officiële Amerikaanse instanties moeten ernaar kijken, vooral om te beoordelen of Google niet te groot en te machtig wordt door de aankoop.

In de details die zo naar buiten komen, staat dat Motorola niet zelfstandig mag onderhandelen over de rechten op zijn omvangrijke patentenportefeuille, of zelfstandig mag schikken met bijvoorbeeld Microsoft in de rechtszaak over de mogelijke schending van diens patenten door het gebruik van Android op de smartphones. Google neemt deze zaken allemaal in eigen hand.

Ook op financieel gebied zijn er nog wat curieuze details naar buiten gekomen. Als Google de aankoop niet mag doen volgens de anti-trustwaakhonden in de VS, kost dat Google maximaal 3.5 miljard dollar. Mocht Motorola nu een bod krijgen van een ander bedrijf dat de telefoonmaker wil overnemen, dan moet Motorola aan Google 375 miljoen dollar betalen. Maar wil Google alsnog onder de deal uit, dan moet het bedrijf aan Motorola 2,5 miljard dollar overmaken.

Bron: Electronista

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters