Patentzaken van Motorola vallen nu rechtstreeks onder Google

Alle patentrechtszaken waar Motorola in verwikkeld is, vallen sinds de aankoop van het bedrijf door Google rechtstreeks onder het nieuwe moederbedrijf. Motorola mag van Google niet zelfstandig schikken; alle stappen in rechtszaken moeten door Google worden goedgekeurd.

Motorola

De details rond de aankoop van Motorola door Google druppelen langzamerhand naar buiten. Officiƫle Amerikaanse instanties moeten ernaar kijken, vooral om te beoordelen of Google niet te groot en te machtig wordt door de aankoop.

In de details die zo naar buiten komen, staat dat Motorola niet zelfstandig mag onderhandelen over de rechten op zijn omvangrijke patentenportefeuille, of zelfstandig mag schikken met bijvoorbeeld Microsoft in de rechtszaak over de mogelijke schending van diens patenten door het gebruik van Android op de smartphones. Google neemt deze zaken allemaal in eigen hand.

Ook op financieel gebied zijn er nog wat curieuze details naar buiten gekomen. Als Google de aankoop niet mag doen volgens de anti-trustwaakhonden in de VS, kost dat Google maximaal 3.5 miljard dollar. Mocht Motorola nu een bod krijgen van een ander bedrijf dat de telefoonmaker wil overnemen, dan moet Motorola aan Google 375 miljoen dollar betalen. Maar wil Google alsnog onder de deal uit, dan moet het bedrijf aan Motorola 2,5 miljard dollar overmaken.

Bron: Electronista

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters