PayPal laat betaling tussen twee Nexus S'sen zien

PayPal heeft een filmpje online gezet waarin het bedrijf laat zien hoe er tussen twee telefoons, in dit geval twee Google Nexus S-toestellen, een betaling kan worden verricht door de telefoons even tegen elkaar te houden. Zoals bekend is de Nexus S voorzien van een NFC chip.

PayPal NFC Google Nexus S

In het filmpje is te zien hoe de betaling in zijn werk gaat. De transactie neemt ongeveer 50 seconden in beslag. Beide toestellen moeten een app van PayPal activeren. De een kan dan geld naar het andere toestel zenden, en de ander ontvangen. Te zien is ook dat PayPal de betaling beveiligt met een pincode die op het toestel moet worden ingetoetst.

Dit is een andere betalingswijze dan tot dusver bekend van de NFC technologie. Tot nu toe werd altijd gezegd dat in winkels kan worden betaald met een telefoon die is uitgerust met een NFC chip als ook de winkel een apparaat met een NFC lezer heeft, zodat die de betaling kan opvangen en verwerken. Betalingsverkeer tussen telefoons is nieuw.

PayPal meldt dat betalingen op deze manier gratis worden verwerkt door het bedrijf, mits de PayPal account zijn gekoppeld aan een bankrekening. Details daarover zijn nog niet bekendgemaakt, en evenmin is bekend gemaakt wanneer deze technologie voor het publiek beschikbaar zal worden gesteld.

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters