Paypal voorspelt: portemonnee overbodig over vier jaar

Paypal voorspelt dat de portemonnee in 2015 overbodig is. Iedereen kan dan met zijn smartphone met NFC-technologie betalen in elke winkel.

portemonnee

Dat lijkt wel erg snel. Paypal is er echter zeker van. In een blogpost meldt de baas van Paypal dat het bedrijf erin gelooft dat de smartphone de portemonnee gaat vervangen. De digitale wijze van betalen moet al in 2015 in heel Amerika zijn doorgebroken. De Paypal-directeur meldt niet wat zijn verwachting is voor acceptatie van deze wijze van betalen in de rest van de wereld.

Paypal is zo zeker van zijn zaak dat ze een experiment zijn begonnen. Vijf werknemers in San Francisco hebben de opdracht gekregen om alleen maar digitale betalingswijzen te gebruiken voor elke aankoop die ze doen. De betalingen worden verwerkt door Paypal.

Het optimisme van Paypal over de nieuwe betalingswijze wordt lang niet door iedereen gedeeld. Aan de andere kant zijn er wel steeds meer mobiele telefoons die geschikt zijn om te dienen als portemonnee, omdat ze een NFC-chip aan boord hebben. NFC-chiplezers moeten wel in winkels worden neergezet om de betalingen te kunnen accepteren.

Google is overigens net als Paypal bezig met de ontwikkeling van een mobiele digitale portemonnee, genaamd Google Wallet. Daartoe werkt Google samen met Mastercard.

Bron: Neowin

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters