Paypal voorspelt: portemonnee overbodig over vier jaar

Paypal voorspelt dat de portemonnee in 2015 overbodig is. Iedereen kan dan met zijn smartphone met NFC-technologie betalen in elke winkel.

portemonnee

Dat lijkt wel erg snel. Paypal is er echter zeker van. In een blogpost meldt de baas van Paypal dat het bedrijf erin gelooft dat de smartphone de portemonnee gaat vervangen. De digitale wijze van betalen moet al in 2015 in heel Amerika zijn doorgebroken. De Paypal-directeur meldt niet wat zijn verwachting is voor acceptatie van deze wijze van betalen in de rest van de wereld.

Paypal is zo zeker van zijn zaak dat ze een experiment zijn begonnen. Vijf werknemers in San Francisco hebben de opdracht gekregen om alleen maar digitale betalingswijzen te gebruiken voor elke aankoop die ze doen. De betalingen worden verwerkt door Paypal.

Het optimisme van Paypal over de nieuwe betalingswijze wordt lang niet door iedereen gedeeld. Aan de andere kant zijn er wel steeds meer mobiele telefoons die geschikt zijn om te dienen als portemonnee, omdat ze een NFC-chip aan boord hebben. NFC-chiplezers moeten wel in winkels worden neergezet om de betalingen te kunnen accepteren.

Google is overigens net als Paypal bezig met de ontwikkeling van een mobiele digitale portemonnee, genaamd Google Wallet. Daartoe werkt Google samen met Mastercard.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Webbe -

    Ik volg al een tijdje de ontwikkelingen van mobiel betalen en ik kan je 1 ding garanderen, dit gaat nog jaaaaaaren duren voordat betalen met de mobiel de standaard is. Er zijn zoveel belanghebbenden in deze ontwikkeling (banken, operators, fabrikanten, winkeliers, etc) en daarnaast is dit ook iets wat je niet nationaal ontwikkeld maar internationaal. Dat maakt het geheel zo complex dat het jaren duurt voordat de belangen goed verdeeld zijn, er infrastructuur is en benodigde hardware beschikbaar is. In de tussentijd zullen we veel lokale experimenten zien (bijvoorbeeld Payter in Rotterdam een aantal jaar geleden) maar dat zijn allemaal slechts tussenstapjes.

    Pas tegen de tijd dat alle smartphones standaard NFC hebben, alle betaalterminals in de winkels NFC geschikt zijn en alle gangbare banken in Nederland een NFC wallet uit willen geven, dan pas kan het los komen. En uiteraard moet het voordelen hebben t.o.v. de huidige manier, waarom zou je anders gemotiveerd worden om over te schakelen?

    Ik schat dat het nog minimaal 10 jaar gaat duren voordat de meerderheid betaalt met hun telefoon.

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters