'Pebble smartwatch ideaal voor noodhulpdiensten'

De Pebble smartwatch gaat helpen om levens te redden. Pebble heeft een contract gesloten met CommandWear System, dat apparatuur levert aan noodhulpdiensten zoals brandweer, ambulancediensten en politie. De Pebble is een ideaal werktuig voor het werk van de hulpdiensten, aldus CommandWear.

Pebble smartwatch steel silver front 400 557b315e2898d32cee532579c556d784

CEO Michael Morrow van CommandWear heeft diverse smartwatches en andere wearables bekeken. Hij kwam uit bij de Pebble, hoewel deze smartwatch vergeleken met de Samsung Gear-serie, de Android Wear-horloges en de Apple Watch minder mogelijkheden biedt. Maar dat is bedrog, en zeker voor de hulpdiensten is de Pebble ideaal, vindt Morrow.

Een brandweerman of een ambulancebroeder heeft meer aan een Pebble dan aan een smartwatch met touch-kleurenscherm, een camera en een hartslagsensor. De simpelheid van het zwartwit-apparaatje, dat maar acht kleine apps kan laden, is juist de kracht. Morrow legt uit dat als er een noodoproep komt, een hulpverlener met de Pebble alleen maar naar zijn pols hoeft te kijken. Een smartphone opdiepen om er achter te komen wat er aan de hand is, is niet meer nodig. Op zich bieden alle smartwatches deze functie, dus dat is niet zo bijzonder. Maar wel belangrijk, want zo houden ze letterlijk hun handen vrij voor hun reddingswerk.

Wel bijzonder is dat de Pebble altijd aan is, dankzij zijn e-paper display. Ook is het scherm niet aanraakgevoelig, zoals bij de meeste andere smartwatches. Dat betekent dat hij alleen met knopjes bediend kan worden, en dat komt goed uit voor mensen die nogal eens handschoenen aan hebben. Vervolgens geeft de Pebble notificaties door aan de drager door middel van een trilling. Dat komt goed uit in lawaaiige omstandigheden. Denk aan een concert, een festival of een flinke brand waarbij de hulpdiensten zelf ook nogal wat lawaai maken. Radiocommunicatie is dan vrijwel onmogelijk.

Pebble Steel 
Pebble smartwatch al 400.000 keer verkocht img 20140320 224438 
Pebble smartwatch img 20140607 235420 

“De Pebble kan tijd besparen, wat van levensbelang is in noodgevallen”

Ook is het mogelijk om met de Pebble een korte antwoordboodschap op een oproep terug te sturen. Komt er een sms met de boodschap dat ergens een noodgeval is, dan is het mogelijk om met een druk op een knopje een kort voorgeprogrammeerd standaardbericht terug te sturen zoals ‘ik ben onderweg’ of ‘ik ben niet in de buurt, stuur iemand anders’.

CommandWear zoekt nu samenwerking met andere bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van apparatuur voor de hulpdiensten, zoals Salesforce, LiveEnsure, Strap en Wolfram. Op die manier kunnen hulpverleners straks uitgerust worden met een Pebble die is volgeladen met apps waar zij wat aan hebben. Zo is CommandWear al bezig met een app die het mogelijk maakt om vanaf het horloge de locatie van de hulpverlener aan zijn collega’s door te geven, of de verbonden smartphone een foto te laten nemen of een video met locatietag te laten opsturen naar het hoofdkwartier.

Tot slot is de Pebble voor de reddingsdiensten handig omdat de smartwatch vijf dagen kan doen op één acculading. De meeste andere smartwatches houden het amper een of twee dagen vol, voordat ze weer aan de lader moeten.

De Pebble kan op die manier tijd besparen, wat van levensbelang is in noodgevallen.

Bron: readwrite.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters