Schrale troost: Pebble smartwatches blijven nog minstens een jaar werken

Pebble heeft nu beloofd dat zijn smartwatches nog minstens een jaar zullen blijven werken, misschien zelfs langer. Het bedrijf werd onlangs overgenomen door Fitbit, waarmee alle garantie op Pebble smartwatches vervalt.

Pebble smartwatches

Pebble smartwatchesFitbit’s recente overname van Pebble heeft grote gevolgen voor eigenaren van Pebble smartwatches. De garantie op alle verkochte modellen viel meteen, en de Pebble Core en Pebble Time 2 hebben nooit hun weg gevonden naar het publiek. Het jonge bedrijf kondigde de nieuwe gadgets een aantal maanden geleden aan. Consumenten konden de Core en Time 2 steunen middels Kickstarter, waarna de gadgets begin volgend jaar uit zouden komen. Dat gaat dus niet meer gebeuren.

De toekomst

Gelukkig is er ook nog bitterzoet nieuws. Eigenaren van een Pebble smartwatch hoeven hun model niet gelijk in de prullenbak te gooien. Pebble ontwikkelaar Jon Barlow heeft namelijk beloofd dat het bedrijf zijn uiterste best zal doen om de Pebble software en services minstens nog tot eind 2017 werkende te houden. Barlow en zijn team zullen er dus voor zorgen dat de firmware, apps, app store, Timeline API’s en andere elementen blijven werken, misschien zelfs tot in 2018. Daarnaast worden apps zoals Pebble Health aangepast, zodat ze ook zonder de cloud blijven werken.

Community

Er is een levendige community rondom Pebble smartwatches. Wellicht kunnen zij, misschien zelfs in samenwerking met Pebble, tot andere oplossingen komen. Het is in ieder geval duidelijk dat de community een grotere rol gaat spelen. In principe kunnen de smartwatches ook zonder Pebble functioneren, door apps buiten de app store om op je Pebble smartwatch te zetten. Het blijft echter einde verhaal als je smartwatch kapot gaat. Deze week gebeurde hetzelfde met de CoWatch van Chronologics, nadat Google de startup overnam.

Bron: Pebble

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters