Goed en slecht nieuws: Pebble smartwatches blijven werken door update

We hebben goed en slecht nieuws voor eigenaren van Pebble smartwatches. Je slimme horloge zal blijven werken, maar de software gaat helaas niet open source.

Het einde van Pebble

De Pebble 2 is beschikbaar in 5 kleuren

Fitbit’s overname van Pebble kwam als slecht nieuws voor trouwe gebruikers. De nieuwste modellen werden gecanceld, en het leek er even op dat de oude Pebble’s niet meer zouden werken. De horlogemaker beloofde echter dat het platform nog minstens een jaar in stand gehouden zou worden. Daarna wordt de stekker uit de servers van Pebble getrokken, mits Fitbit geen andere plannen heeft.

Nieuwe firmware update voor Pebble smartwatches

Ondertussen zijn we alweer vier maanden verder. Er is echter goed nieuws. Fitbit heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor alle oude Pebble modellen. De update kan op zowel iOS als Android gratis binnen gehengeld worden.

Onafhankelijk van de cloud functioneren

Dankzij de nieuwe update kan je Pebble blijven werken, ook als de servers op zwart gaan. Daarmee zijn de smartwatches dus niet meer afhankelijk van de cloud. Je wordt niet meer verplicht om in te loggen met je Pebble-account.

Gewoon apps blijven installeren

Je kunt ook gewoon nieuwe apps blijven proberen. Met de nieuwe update kun je namelijk ook applicaties sideloaden. Dat betekent dat je installatiebestandjes van buiten de officiële Pebble Store kunt gebruiken. Het wordt moeilijker voor ontwikkelaars om hun publiek te bereiken, maar gelukkig zit je niet vast aan je huidige collectie applicaties.

Het is helaas niet meer mogelijk om contact op te nemen met de Support van Pebble. Daarnaast zullen de slimme horloges ook geen gezondsheidsdata meer verzamelen. Wel is het mogelijk om de huidige verzamelde gegevens te exporteren.

Niet open source

De update brengt helaas ook een grote teleurstelling met zich mee. Pebble zal voorlopig niet zijn software en firmware open source maken. Fans hoopten daar op, zodat de community de smartwatches kan blijven ondersteunen. De kans is echter groot dat Fitbit die software gaat gebruiken, dus in dat opzicht is de beslissing begrijpelijk.

Bron: Pebble

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters