Pebble stopt met productie smartwatches

Pebble heeft slecht nieuws voor zijn klanten: het bedrijf stopt met produceren en gaat op in FitBit. Het schrijft op Kickstarter dat het al zijn belangrijke bedrijfsmiddelen heeft verkocht aan het de producent van fitnesssmartwatches en dat het niet meer zelfstandig opereert. Dat wil zeggen dat het intellectueel eigendom, de software-ingenieurs en de testers verhuizen naar FitBit. De ontwerpers en andere werknemers moeten op zoek naar een nieuwe baan.

Pebble
De Pebble Time. De aangekondigde opvolger, de Time 2, zal nooit uitkomen.

Pebble

Pebble was een van de meest bekende smartwatchfabrikanten. Via crowdfunding op Kickstarter genereerde het de inkomsten voor zijn producten. In 2013 was de eerste smartwatch van het bedrijf een groot succes. De smartwatchmarkt is echter aan het stagneren en ook Pebble begon het langzaamaan moeilijk te krijgen.

Vandaag heeft de fabrikant dus bekendgemaakt dat zij de handdoek definitief in de ring gooit. Er zullen geen nieuwe producten meer verschijnen en de garantie op smartwatches die via de officiële kanalen zijn verkocht, vervalt automatisch. Klanten die hun bestelling nog niet binnen hebben, krijgen hun geld terug. Dit gaat waarschijnlijk tot maart 2017 duren.

Laatste bedankje voor fans

In de laatste alinea van de uitgebreide post op Kickstarter bedankt Pebble alle trouwe fans. “Wij zijn elke Pebbler dankbaar voor wat hij samen met ons heeft mogelijk gemaakt de laatste jaren. Onze gemeenschap leeft. Onze gemeenschap is hartstochtelijk. Jullie zijn wat Pebble speciaal heeft gemaakt en waarom we er elke seconde van elke dag voor gestreden hebben. We zullen ons de liefde die jullie door dik en dun lieten zien altijd herinneren.”

Bron: Kickstarter via Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters