Pebble update voegt hoop nieuwe functies toe

Pebble heeft vandaag een grote Pebble update uitgerold naar zijn smartwatches, die een aantal zeer handige functies met zich mee brengt.

Pebble update

Pebble wist een aantal jaar geleden indruk te maken met zijn Pebble smartwatch, een goedkoop horloge met een e-ink scherm. Door het e-ink scherm van de Pebble hoef je de smartwatch slechts een keer per week op te laden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Apple Watch die je meestal elke dag aan de lader zult moeten leggen.

Fitness

De Pebble Time
De Pebble Time

Recent bracht Pebble de Pebble Time en de Time Round uit, twee smartwatches met kleurenschermen. Vandaag krijgen zowel de bijbehorende Android en iOS apps als de smartwatches zelf een groot aantal nieuwe functies dankzij een update (3.12). De update zal vooral de sportieve gebruikers blij maken, want de Pebble Time houdt nu automatisch lange wandelingen bij, evenals natuurlijk je hardloop sessies. Het horloge heeft het door als je aan het wandelen bent en als je klaar bent wordt er automatisch een gedetailleerde samenvatting naar je Pebble gestuurd.

Smart Alarms

Een nieuwe functie genaamd Smart Alarms zorgt ervoor dat je elke morgen helemaal fris wakker wordt. Als je Pebble door heeft dat je licht slaapt in het uur voordat je wekker af gaat zal het horloge een heel zacht alarm af laten gaan, zodat je geleidelijk en natuurlijk op tijd wakker wordt. De normale manier van een alarm zetten kan je zo abrupt wakker laten schrikken dat je de rest van de dag chagrijnig bent, dus laten we hopen dat Smart Alarms goed werkt. Ook zal je Pebble nu samenvattingen tonen van hoe goed je hebt geslapen.

App update

De nieuwe update voegt ook een aantal nieuwe functies aan de iOS app van Pebble toe die de Android app al had. De eerste functie is Send text, die je vanaf je Pebble een vooraf bepaald berichtje laat versturen naar recente of favoriete contacten. Die berichten kun je zelf klaarzetten middels de bijbehorende smartphone app. De tweede en misschien handigste functie van deze update is Incoming Calls, die automatisch telefoontjes beantwoord met een opname of vooraf bepaald bericht. Incoming Calls werkt op elk Pebble model, voor Send Text zul je helaas per se een Time model moeten hebben.

Zowel de Android als iOS app van de Pebble Time (Round) hebben nu een speciaal Health tabblad, die alle eerdergenoemde samenvattingen overzichtelijk op een rijtje zet. Denk dus aan hoeveel je hebt gelopen, de kwaliteit van je slaap en andere nuttige informatie. De nieuwe Pebble update lost ook een aantal hardnekkige bugs op en zou ervoor moeten zorgen dat de apps nu nog sneller zijn.

Bron: Pebble

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters