Pelikon komt met morph-toetsenbord

Tijdens het Mobile World Congress is er weer iets meer duidelijk geworden over morph-toetsenbordjes. Een tijdje geleden zagen we er steeds meer van, maar nu is het een beetje stil gevallen rond dit concept. Producent Pelikon probeert deze stilte te verbreken en het concept nieuw leven in te blazen.

Pelikon morph-keypad live

Een tijdje geleden waren zogenaamde morph-toetsenborden helemaal hip, vooral door de introductie van de Optimus Maximus van Art Lebedev. Ook in telefoons zien we concepten met dergelijke toetsenbordjes, die eigenlijk het beste van een fysiek toetsenbord en een on-screen-toetsenbord combineert. Het is in feite een fysiek toestsenbordje en typt net zo lekker, maar kan wel de functies en het uiterlijk van de toetsjes veranderen naargelang de applicatie die open staat. Motorola was er een tijdje gelden mee bezig en nu heeft Pelikon het overgenomen.

Hun toetsenbord-techniek werkt met speciale lampjes achter de toetsen die verschillende pictogrammen kunnen weergeven en zo dus de functies van de toetsen veranderen. Het toetsenbordje zelf is nog een beetje vervelend om mee te typen, maar dat kan natuurlijk veranderd worden als het echt in toestellen geïntegreerd gaat worden. Zoals hieronder te zien is er al één telefoon met een Pelikon-toetsenbordje erin, die alleen uitgebracht is in Japan door Toshiba. Pelikon zegt ook bezig te zijn met het sluiten van contracten met andere producenten, die hun toestellen mogelijk wel naar Europa gaan brengen.

Pelikon morph-keypad live

 

Pelikon morph-keypad live

 

Pelikon morph-keypad live

 

Pelikon morph-keypad live

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters