Per dag nu 300.000 nieuwe Android-apparaten erbij

Google activeert nu dagelijks 300.000 Android-apparaten. Dat heeft Android-baas Andy Rubin via Twitter bekendgemaakt. Het mobiele besturingssysteem van Google grijpt in een razend tempo om zich heen.

Apple vs. Google

Toch valt er wel iets op te merken bij het cijfer dat Rubin noemt. Slechts enkele dagen geleden maakte Google bekend, tijdens de presentatie van het nieuwe OS Android Gingerbread, dat er wekelijks anderhalf miljoen Android-apparaten worden geactiveerd. Oftewel 214.000 toestellen per dag. Dat zit nogal ver onder het getal dat Rubin nu noemt. Het is niet duidelijk uit de tweet of Google vorige week misschien verouderde cijfers noemde.

Hoe dan ook, Google’s Android begint het iOS van Apple in te halen. In oktober maakte Apple-baas Steve Jobs bekend dat er toen dagelijks 270.000 Apple-apparaten op iOS werden geactiveerd, iPhones en iPads dus.

Even leek het erop dat de populariteit van Android aan het afvlakken was, maar kennelijk zit het OS nog steeds in de lift. De winst van Android heeft vooral te maken het met feit dat er talloze Android-telefoons bij vrijwel alle telco’s zijn te krijgen. Sommige fabrikanten zetten vol in op Android en zijn er bijzonder succesvol mee, zoals Samsung dat inmiddels een miljoen Galaxy Tab-tablets heeft verkocht.

Toch loopt Apple volgens bronnen die Apple Insider aanboorde, nog ietwat voor op Android waar het om de getallen gaat. Maar met die 300.000 Androiders per dag erbij, zit Google de iPhone wel aardig op de hielen.

Bron: digitaltrends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. HTC-freak -

    Ik heb zo mijn twijfels over de cijfers waar google ieder keer mee komt. In het begin waren het getallen van 60 tot 80 duizend en nu 300 duizend. haha dit zijn er ruim 9 miljoen per maand. Ik denk dat ze het een beetje overtrekken om de verkoop te stimuleren. Ze zijn net als apple goed in marketing. :P:P

  2. gwystyl2 -

    Ik verwacht dat voor Samsung de Galaxy S een veel groter deel uitmaakt van hun marktaandeel dan de Tab. Ik vind het wel knap dat ze met één toptoestel zoveel marktaandeel halen. Ik heb namelijk het idee dat de Galaxy 3 en 5 niet zo hard lopen, en de oude toestellen (Galaxy en Galaxy Spica) deden het wel redelijk, maar daar zag je zeker niet iedereen mee lopen.
    Naast Samsung heeft HTC natuurlijk ook nog de nodige goedlopende Android toestellen, in zowel high- als mid-end gebied.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters