Per dag nu 300.000 nieuwe Android-apparaten erbij

Google activeert nu dagelijks 300.000 Android-apparaten. Dat heeft Android-baas Andy Rubin via Twitter bekendgemaakt. Het mobiele besturingssysteem van Google grijpt in een razend tempo om zich heen.

Apple vs. Google

Toch valt er wel iets op te merken bij het cijfer dat Rubin noemt. Slechts enkele dagen geleden maakte Google bekend, tijdens de presentatie van het nieuwe OS Android Gingerbread, dat er wekelijks anderhalf miljoen Android-apparaten worden geactiveerd. Oftewel 214.000 toestellen per dag. Dat zit nogal ver onder het getal dat Rubin nu noemt. Het is niet duidelijk uit de tweet of Google vorige week misschien verouderde cijfers noemde.

Hoe dan ook, Google’s Android begint het iOS van Apple in te halen. In oktober maakte Apple-baas Steve Jobs bekend dat er toen dagelijks 270.000 Apple-apparaten op iOS werden geactiveerd, iPhones en iPads dus.

Even leek het erop dat de populariteit van Android aan het afvlakken was, maar kennelijk zit het OS nog steeds in de lift. De winst van Android heeft vooral te maken het met feit dat er talloze Android-telefoons bij vrijwel alle telco’s zijn te krijgen. Sommige fabrikanten zetten vol in op Android en zijn er bijzonder succesvol mee, zoals Samsung dat inmiddels een miljoen Galaxy Tab-tablets heeft verkocht.

Toch loopt Apple volgens bronnen die Apple Insider aanboorde, nog ietwat voor op Android waar het om de getallen gaat. Maar met die 300.000 Androiders per dag erbij, zit Google de iPhone wel aardig op de hielen.

Bron: digitaltrends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. HTC-freak -

    Ik heb zo mijn twijfels over de cijfers waar google ieder keer mee komt. In het begin waren het getallen van 60 tot 80 duizend en nu 300 duizend. haha dit zijn er ruim 9 miljoen per maand. Ik denk dat ze het een beetje overtrekken om de verkoop te stimuleren. Ze zijn net als apple goed in marketing. :P:P

  2. gwystyl2 -

    Ik verwacht dat voor Samsung de Galaxy S een veel groter deel uitmaakt van hun marktaandeel dan de Tab. Ik vind het wel knap dat ze met één toptoestel zoveel marktaandeel halen. Ik heb namelijk het idee dat de Galaxy 3 en 5 niet zo hard lopen, en de oude toestellen (Galaxy en Galaxy Spica) deden het wel redelijk, maar daar zag je zeker niet iedereen mee lopen.
    Naast Samsung heeft HTC natuurlijk ook nog de nodige goedlopende Android toestellen, in zowel high- als mid-end gebied.

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters