Persfoto's Samsung Galaxy Ace verschijnen

De Galaxy Ace heeft nu al twee keer zijn hoofd boven water gestoken, maar erg mooie foto’s van het apparaat waren er nog niet. Nu zijn er eindelijk persfoto’s van de Ace uitgelekt waarop we hem in volle glorie kunnen bewonderen.

Samsung Galaxy Ace persfoto lek

Tweakers claimt te kunnen bevestigen dat het toestel bestaat en laat ook een stukje analyse op het toestel los. Volgens de site is de telefoon zelfs een ommekeer in Samsung’s strategie.

Het eerste punt dat opvalt, is dat het typenummer niet meer met een i begint, maar met een S. Waar de vorige Galaxy’s allemaal een i voor het typenummer hadden (i9000 Galaxy S, i5800 Galaxy Apollo, i5700 Galaxy Spica, i7500 Galaxy etc.), is deze Ace uitgerust met een S-nummer, namelijk S5830. Overigens lekten ook nog twee andere Galaxy’s met een S in het nummer, de Galaxy Suit en Galaxy Mini. Hoewel de typering van Samsung niet helemaal duidelijk is, lijkt de S voor wat duurdere mainstream-toestellen te staan en dat is ook precies wat Tweakers concludeert: met de Galaxy Ace zou Samsung Android als een mainstream-platform zijn gaan beschouwen. Dat wil overigens niet zeggen dat Samsung geen Galaxy’s met een i-nummer voor de mainstreammarkt heeft gehad.

Een ander punt is de Qualcomm-processor die in het toestel zit. Volgens Tweakers werkt de Galaxy Ace met een MSM7227-chip van Qualcomm, die geklokt is op 800MHz. Dat is nieuw, omdat Samsung bij bijna alle toestellen een eigen processor gebruikte en alleen naar Qualcomm uitweek als daar een heel goede reden voor is. Die is er voor de Galaxy Ace niet, terwijl Samsung wel naar de zelfstandige chipfabrikant uitweek. Dat is goedkoper, omdat de software minder geoptimaliseerd hoeft te worden en de chips zo veel over de toonbank gaan dat ze bijna niets kosten.

Om die twee punten nou meteen als een ommekeer in de strategie van Samsung te zien, gaat wat ons betreft een beetje ver. Maar opvallend is het zeker en het lijkt zeker een nieuwe overwinning te zijn voor Qualcomm. Overigens zullen high-end Android’s van Samsung nog wel met Samsung’s eigen chips uitgerust gaan worden, daar heeft Samsung namelijk de Orion-chip voor in ontwikkeling.

De Galaxy Ace wordt waarschijnlijk op het Mobile World Congress aangekondigd en moet tussen de €200 en €250 gaan kosten. Het toestel heeft een 3,5″-scherm met een resolutie van 480×320 pixels en is natuurlijk uitgerust met 3G, Wi-Fi, GPS en bluetooth. De telefoon is 11,5 millimeter dik en Samsung heeft het Froyo-besturingssysteem onder andere verrijkt met haar TouchWiz UI, Swype en AllShare.

Samsung Galaxy Ace persfoto lek

 

Samsung Galaxy Ace persfoto lek

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters