'Persfoto's van Galaxy S6 doen sterk denken aan iPhone 6'

Er is weer een aantal persrenders online gezet van de Samsung Galaxy S6. Te zien is een toestel dat opmerkelijk op de iPhone 6 lijkt. Of de foto’s echt zijn, weten we pas op 1 maart, als Samsung het nieuwe toestel aan de wereld presenteert tijdens het MWC in Barcelona.

'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 62
De onderkant. Boven de Galaxy S6, onder de iPhone 6.

Er zijn twee soorten afbeeldingen over de Galaxy S6 online gezet. Een aantal schematische tekeningen, en een aantal persrenders die vervolgens zijn vergeleken met de iPhone 6. De verschillen in design lijken inderdaad niet erg groot.

Samsung kondigde aan dat het ontwerp van de Galaxy S6 compleet anders zou worden dan de designtaal die het bedrijf de afgelopen jaren heeft laten zien. De plastic antennebanden in het metalen frame doen erg denken aan die in de iPhone 6. Ook het raster voor de speaker doet erg aan de concurrent denken.

Ook wat de omvang van het scherm betreft, zou de Galaxy S6 tegen de iPhone 6 aan kruipen. Het zou niet 5,1 maar 4,9 inch groot worden. De iPhone 6 heeft een scherm met een diameter van 4,7 inch. Ook wordt het toestel volgens de geruchten niet bijna negen millimeer dik, maar net geen zeven millimeter. Ook daarmee zou Samsung het ontwerp van de iPhone 6 volgen.

'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 43 
'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 123 
'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 218 
'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 7 
'Persfoto's van Galaxy S6 doen denken aan iPhone 6' 316 

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bahri Guney -

  ik heb zelf al een aantal Iphone's gehad en dit is mijn eerste samsung ( S5) …en ik ben er zeer tevreden mee ..op de emoiji's na …das klote …bij een iphone werkt dat prima ….Echter een Iphone vind veeeel meer premium met het design en materiaal dan een Samsung…maar het belangrijkste wat ik wilde zeggen ..zowel Samsung als Apple zijn gewoon oplichters …hoe kan een Iphone 700 euro kosten terwijl een Ipad 450 euro kost …een ipad heeft veel meer beeldscherm veel meer elektronica ..veel meer aluminium …waarom is een telefoon veel duurder ? vanwege die paar sensoren van een paar euro ?? ….eigenlijk zouden we deze fabrikanten massaal moeten boycotten ..Net zo lang tot de prijzen van telefoons zakken !!

  1. Quasimodo -

   Ik ben het met je eens de productiekosten van zowel een S5 als iPhone 6 zijn minder dan $200,00, maar er moet wel wat nuance gemaakt worden. Ik beperk me even tot jouw 2 voorbeelden:

   – de kosten die rusten op patenten zijn bij smartphones hoger vanwege 3g. Zo verdient Microsoft jaarlijks miljarden aan Android. Voor elk verkocht Samsung toestel moet een deel worden afgedragen aan Microsoft.
   -. Samsung geeft enorm veel geld uit aan reclame en dus drijft dat de prijs op.
   -. Samsung's prijzen zijn initieel hoog maar dalen snel. Een S5 kost nu €445,00 een iPhone blijft vrijwel de gehele periode €699,00
   -. Bij samsung krijg je relatief meer hardware voor minder geld: meer opslaggeheugen, meer ramgeheugen, meer sensoren, groter en scherper Amoled scherm. Amoled is veel duurder om te produceren.
   – Samsung profiteert niet van Android ansich en dus moet alle winst uit de hardware komen. Apple maakt ook enorme winst op iOS / de App Store / iTunes, toch kost een instapper iPhone de hoofdprijs.

   Met bovenstaande opmerkingen is de al hogere prijs van Apple devices helemaal bar en boos. Dit praat ook de hoge Samsung prijzen niet geheel goed al zijn er grote verschillen met Apple.

 2. Quasimodo -

  Dat hij op een iPhone lijkt is niet heel vreemd. De iPhone lijkt op zijn beurt weer op een xperia z en die weer op misschien weer een ander toestel. Zo hebben alle toestellen wel ergens in de verte kenmerken van elkaar overgenomen. Maar als ik de renders zo bekijk is het onmiskenbaar een Samsung.

  Het is te hopen dat Samsung niet doorslaat in zijn visie op design. Een uit stekende camera is daarbij een nadelig bijeffect. Ook hoop dat iig de bezels aanzienlijk dunner worden dan bij de iPhone want die zijn anno 2015 echt niet meer te pruimen. Ook de lelijke plastic streepjes verstoren het beeld.

   1. Quasimodo -

    Ik weet het, maar lelijk blijven ze, althans in mijn ogen. Dat is de prijs die je betaalt voor aluminium.

 3. Arnold Jansma -

  Mocht dat zo zijn dan mogen van mij de verkopen nog meer inzakken.
  Zal mij niet verbazen als de nieuwe touchwizz op iOS lijkt.
  Andere android concurrenten hebben wel een unieke design.

  1. Quasimodo -

   Man man, wat een onzin kraam je elke keer uit.
   TW heeft zich altijd gekenmerkt met een uniek design. Jij loopt al op de zaken vooruit, erger nog je rekent Samsung al af op aannames. Maar ja, verwacht dat je er dit keer ook weer niet op reageert want onzin valt moeilijk te verdedigen.

   1. Nathan Klumpenaar -

    Jij bent ook wel heel fel, maar ik moet zeggen dat ik het nu met je eens ben. Ook heeft samsung gezegd dat de TouchWizz meer naar stock android toe gaat, En ik vind het design van de meeste android niet unieker dan Samsung eerst; Of het leek heel veel op stock -android (Daar is is helemaal niets mis mee) of het leek op iOS.

   2. Quasimodo -

    offtopic:
    Mhah, ik ben fel als het nodig is. Deze mijnheer Jansma weet ze elke keer wel heel bruin te bakken en ik vond het nu wel een keertje op zijn plaats om dat te melden. Hij brult maar wat en weerlegt mijn argumenten trouwens nooit dus ik zal wel gelijk hebben 🙂

    ontopic:
    Samsung's TW is al jaren redelijk het zelfde:
    – veel funtionaliteit
    – veel zwarte menu's (vanwege Amoled)
    – kleurige ikoontjes
    – het appdrawer ikoontje altijd rechts.

    Wat Samsung nekt is de bloatware. Voor de rest vind ik het zeer acceptabel al hou ik zelf meer van stock.

   3. Arnold Jansma -

    Dat is nou precies waar de pijnpunt in zit
    Touchwizz is al jaren hetzelfde terwijl de meeste critici al jaren eerder gezegd hebben dat het gedateerd is. Het liep ook nooit soepel terwijl de hardware elk jaar met procenten sterker werd. Nu de verkopen dalen gaan ze ineens wel wat aan dan. Daar ben je rijkelijk laat mee. Maar Samsung waande zich de koning.

    Tsja ik weet niet waar jij vandaan haalt dat ik onzin uitkraam terwijl ik op professionele reviews steeds hetzelfde lees dat touchwizz gedateerd is.

    Erbij vermelden dat je gelijk heb klinkt zo kinderachtig.

    Zelfs iOS is 2 jaar geleden op de schop gegaan. LG vorig jaar een ander skin heeft ontwikkeld. Oneplus/nvidia/Motorola zomin mogelijk aan passen.

    Over het design.
    Ik geef aan dat indien met dit design Samsung beter had gekund.
    Ze gaan gewoon terug naar hun oude methode. Sterk op de concurrent lijken. Met mijn find 7 krijg ik regelmatig de vraag wat voor smartphone is dat? Daarmee bedoel ik dat je een uniek design heb. Net zoals de Sony/Lumia/Motorola smartphones. Het laatste wat je volgens mij wilt is dat mensen vragen is dat een iPhone 6 terwijl je een Samsung heb.

    Deze keer val ik wederom in herhaling. Ook hiervan is al een aantal jaren Samsung niet door de minste bekritiseerd voor hun design.

   4. Quasimodo -

    Ik wilde aangeven dat jouw zinnetje "Andere android concurrenten hebben wel een unieke design." klinkklare onzin is. Want TW is al jaren heel herkenbaar en dat is iets anders dan gedateerd.

    Daarnaast zuig je uit je duim dat "de meeste critici" TW gedateerd vinden. Denk dat je in de war bent met iOS. TW lijdt onder bloatware en overbodig veel functionaliteit die mensen weinig zinvol vinden. Dat is iets anders dan gedateerd. Samsung stuurt net als andere fabrikanten hun schil bij. Samsung toont zich flexibel en energiek door een andere koers te varen. Iets wat ik bewonderenswaardig vind. Kijk eens naar de A-serie van Samsung. Ze zijn herkenbaar van Samsung maar toch hebben ze een metamorfose ondergaan.

    Samsung's formule inclusief design heeft ze tot de allergrootste smartphone fabrikant ter wereld gemaakt. Niet met een kleine marge maar met afstand. Dat is een feit waar zelfs zware critici niet omheen kunnen. Dat Samsung's aandeel terugloopt is simpelweg omdat de concurrentie uit china enorm is toegenomen, mensen worden Samsung moe en ook Apple's sprong naar 'n groter volwassen formaat scherm heeft een duit in het zakje gedaan.

    Ik ben overigens geen uitgesproken Samsung fan, heb ook geen smartphone van ze, maar kan slecht tegen het schaapjes gedrag van de mensen die moeilijk de zon in het water kunnen zien schijnen bij concurrenten.

    Tot slot: de note 4 is wereldwijd door de meesten sites/reviewers als beste smartphone gekozen. Dat komt echt niet uit de lucht vallen.

   5. Arnold Jansma -

    Ik vind jouw toon zeer onaangenaam. Ten eerste gaf ik mijn mening en dat was niet aan jou gericht. Ten tweede wil ik een gezonde discussie zonder verwijten.

    Als ik zeg dat tech sites tw al langer gedateerd vinden. Kom dan niet aan dat het niet zo is.

    Jij moet beter lezen. Voor unieke design refereer ik naar de hardware. Want niets voor niets gaan ze dit jaar een ander design en moderner tw invoeren. Samsung markt aandeel heeft ze groot gemaakt maar ze hebben de laatste jaren lopen slapen. Ik ben geen fan van apple maar ze doen het beduidend beter. We zullen het volgende maand wel zien. Gezien de eerste geruchten mbt adviesprijs 749 zie ik niet zo snel de verkopen stijgen.

   6. Quasimodo -

    Ja wanneer mensen je aanvallen op je onkunde dan is de toon niet prettig 🙂
    Strooi geen uitspraken rond als waarheden zonder linkjes die je gebral ondersteunen. Zeg dan "ik vind TW gedateerd". Zorg iig dat het om jouw mening gaat.
    Alleen dan is een discussie mogelijken niet van "alle cri tici vinden dit of dat" en daarmee heb je de wereld aan je hand.

   7. Arnold Jansma -

    Prima.
    Jij valt mij aan terwijl ik gewoon een mening gaf en niet aan jou gericht.
    Ik zie bij jou ook geen linkjes. Kan jou net zo goed betichten van onkunde en feiten nergens op gebaseerd.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters