Persfoto's van nieuwe Samsung Nexus 10 uitgelekt… of niet

Twitteraar @EVLeaks heeft weer van zich doen spreken, ditmaal met persfoto’s van de nieuwe Samsung Nexus 10. De tablet wordt onder regie van Google gemaakt en door de zoekgigant eigenhandig het eerst van de laatste Androidupdates voorzien. De Nexus 10 2014 zal waarschijnlijk met Androidversie 4.5 op de markt komen, zo meldt @EVLeaks.

Persfoto's van nieuwe Samsung Nexus 10 uitgelekt phpejhgtn

Net na hett schrijven van dit artikel is @EVLeaks er weer op teruggekomen. Hij vermoedt dat de plaatjes nep zijn.

Momenteel is 4.4.2 Kitkat de nieuwste versie van Android. Of het 4.5 of een ander nummer wordt, is nog onbekend, net als het zoetigheidje waar Google deze versie mee zal tooien. Wellicht wordt het een nieuwe versie van Kitkat, wellicht een snoepje dat in het Engels met een L begint.

De tablet op de persrenders wordt volgens @EVLeaks gemaakt door Samsung. Hij lijkt nogal op de eerste Nexus 10-tablet die door dezelfde fabrikant is gemaakt. Met speakers aan de zijkanten en een groot 10-inch scherm. Transparante balken onder en boven het scherm zijn te zien, en dat wijkt af van de balken op de vorige Nexus 10 waar die balken zwart zijn. Het behangetje op het scherm slaat waarschijnlijk op het versienummer van Android. Dat deed het ook bij de Nexus 5 en de nieuwe Nexus 7, die eind vorig jaar uitkwam.

@EVLeaks meldt dat de tablet loopt op een Samsung Exynos 5-processor. Het scherm zou een resolutie hebben van 2560×1600 pixels. De CPU wordt geholpen door 3GB ram en de tablet kan in 16GB of 32GB versies worden besteld. Achter bevindt zich een 5-megapixelcamera, voor een 3-megapixel exemplaar. De tablet zou in wit en zwart worden uitgebracht.

Omdat Google al een tijdje door zijn voorraad Nexus 10-tablets uit 2013 heen is in de Play Store (in landen waar hardware via de downloadwinkel wordt verkocht), wordt vermoed dat de presentatie van de nieuwe tablet niet zo lang meer op zich zal laten wachten. Sommige bloggers verwachtten hem eigenlijk al vorig jaar.

Of de plaatjes echt zijn of niet, valt niet te verifiëren.

Persfoto's van nieuwe Samsung Nexus 10 uitgelekt phpdd6zxe 

Bron: Pocket-lint

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters