Persoonsgegevens van 55 miljoen Filipijnen op straat na datalek

De grootste datalek ooit heeft plaatsgevonden in de Filipijnen. De persoonsgegevens van zo’n 55 miljoen Filipijnen liggen op straat door een fout van de nationale verkiezingscommissie.

COMELEC

Op 27 maart werd de site van COMELEC, de verkiezingscommissie, platgelegd. Een groep hackers was de site binnengedrongen om gegevens te stelen. Diezelfde dag verzekerde de Filipijnse overheid dat er geen gegevens waren gestolen. Vandaag blijkt dit echter niet zo te zijn.

DatalekDatalek

Er is een tweede groep hackers geweest die alsnog alle gegevens van 55 miljoen mensen met een Filipijns paspoort heeft gestolen. Deze database is vervolgens online gezet. Dit zegt beveiligingsbedrijf Trend Micro. In deze database staan alle persoonsgegevens van de geregistreerde stemgerechtigden. De verkiezingen zullen plaatsvinden op 9 mei.

Persoonsgegevens

Onder de persoonsgegevens vallen namen, vingerafdrukken, geboortedata en nog veel meer. Van de 55 miljoen mensen woont er ook nog een gedeelte van 1,3 miljoen mensen buiten de Filipijnen. Hoe het lek veroorzaakt is, is nog niet bekend gemaakt door de Filipijnse overheid.

Amerika

Vorig jaar lekte er gegevens van 20 miljoen Amerikanen door een fout van Amerikaanse overheid. Daarbij lekte er ook persoonsgegevens inclusief vingerafdrukken. Toch is het lek in de Filipijnen meer dan twee keer zo groot. Wat de exacte gevolgen zijn van het lek is nog niet bekend. Uiteraard zijn alle persoonsgegevens van 55 miljoen mensen openbaar geworden, maar wat de hackers er precies mee gaan doen is nog niet bekend.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters