Peter Chou: 'Telefoons van Apple en Samsung zijn nucleaire wapens'

HTC-baas Peter Chou vergelijkt de laatste telefoons van Apple en Samsung met ‘nucleaire wapens’ op de smartphonemarkt, aldus The Next Web. Het is bijzonder moeilijk voor de Taiwanese producent om de supertoestellen van deze fabrikanten te verslaan. En gezien de magere verkoopcijfers van HTC het laatste kwartaal, lijkt dat steeds lastiger te worden. Reden voor Chou om het roer enigszins om te gooien bij HTC.

HTC Sensation XL

HTC blijft momenteel wat achter in de voortdurende strijd tussen de smartphonegiganten om de mooiste, dunste, meest gelikte, snelste en helderste telefoon te maken. Chou verwelkomt echter de concurrentie, want die gaat zijn bedrijf helpen om op het scherpst van de snede te werken en nog mooiere telefoons te maken. HTC wordt daar alleen maar sterker van, merkte hij op tijdens een banket van het bedrijf.

In zijn verhaal vergeleek Chou de iPhone 4S en de laatste telefoons van Samsung met nucleaire wapens, waarmee hij aan wil geven dat de concurrentie zeer hevig is voor HTC. Maar hij legt het hoofd allerminst in de schoot: hij meldde dat zijn bedrijf een uitmuntend team heeft en een sterk ‘leger’. ”Een goede soldaat is niet bang voor de strijd.”

Hij stak echter niet onder stoelen of banken dat HTC moeilijke tijden tegemoet gaat, en de organisatie zal in het tweede kwartaal flink worden gewijzigd om de innovatie bij HTC weer op de voorgrond te krijgen. HTC is vastbesloten om zijn positie van op vier na grootste telefoonproducent ter wereld niet prijs te geven. Chou: ”We gaan geen compromissen sluiten over onze innovatie. We maken onze innovatie juist groter.”

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MiAmRA -

  HTC loopt simpelweg achter de feiten aan. Op design gebied brengen ze niks nieuws tevens kunnen ze ook niet mee gaan met de trend dat toestellen dunner en lichter worden, hun dunste toestellen zijn de Sensation XL en Titan (beide 9.9mm) dit zegt al genoeg lijkt me.
  Ondanks dat HTC ook plastic gebruikt voor sommige toestellen.

  Daarnaast heeft HTC voor een verkeerder strategie gekozen door afgelopen jaar na een paar maanden steeds met een nieuwe Android vlaggenship te komen. Bij Samsung zie je duidelijk dat de S2 hun vlaggenship is, bij HTC is dit duidelijk anders in negatieve zin voor de consument.

  Een ander probleem voor HTC is dat ze afhankelijk zijn van hardware partners, Apple heeft de afgelopen jaren flink geinvesteerd om in de toekomst eigen hardware onderdelen te gaan maken en Samsung kan bij hun eigen divisies langs gaan voor hardware. HTC heeft geen eigen hardware en zijn daardoor afhankelijk van andere partijen. Gezien de huidige tijd waar oa vernieuwingen op gebied van processors snel vooruit gaan loopt HTC
  erg achter (zie oa Sensation vs GS2).

  Sense is een leuk schil maar is in mijn mening blijven hangen zoals HTC het afgelopen jaar is blijven hangen. De vernieuwingen brengen weinig tot niets extra's. Samsung heeft met Touchwiz 4.0 een eenvoudiger schil uitgebracht, die zeer makkelijk is in gebruik. Daarnaast heeft Samsung Touchwiz erg goed geoptimaliseerd op Android en heeft men ook GPU acc. toegevoegd aan oa de browser. Dit is ook de reden waarom de browser zeer soepel werkt oa op GS2 (ook gelijk de reden dat Apple ze aanklaagt). Touchwiz is daarom meer dan een schil.

 2. ikke -

  Ga jij maar lekker met TW van Samsung werken dan, je zal gauw terugkomen op je beslissing! Sense is en blijft de allerbeste en allerfijnste schil die er maar is over elk OS!

  Daarnaast zie ik niet in waarom het steeds moeilijker word, HTC is altijd al baanbrekend bezig geweest en lag voor op de concurrentie, vorig jaar hadden ze sneller met dualcore moeten komen maar je kan erop wachten dat de allereerste smartphone die verkrijgbaar is eentje van HTC wordt. En dan kunnen mensen wel lullen over al die onzindingen maar schermen zijn altijdd top geweest van HTC.. Verder zal deze echt wel sneller worden dan de Galaxy S3. Geloof mij maar HTC komt zijn kroon terugopeisen en dat zou meer dan terecht zijn. Kwalitatief zijn de toestellen van HTC nou eenmaal beter en daarnaast nog veelzijdiger ook.. En uiterlijk is een smaakkwestie maar vind HTC toch ook beter in design.

 3. martin -

  Dat zag iedereen al een keer aankomen
  – Er werd weinig op design ontwikkeld
  – Bestaande modellen werden na paar maanden ge-ipgrade
  waardoor je je huidge klanten niet tevreden stelt.
  – Qualcomm processoren gebruiken die laat waren met dual cores
  – Sense waar ik iig uitgekeken ben

  We zullen zien waar ze volgend maand mee komen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters