Peter Chou: 'Telefoons van Apple en Samsung zijn nucleaire wapens'

HTC-baas Peter Chou vergelijkt de laatste telefoons van Apple en Samsung met ‘nucleaire wapens’ op de smartphonemarkt, aldus The Next Web. Het is bijzonder moeilijk voor de Taiwanese producent om de supertoestellen van deze fabrikanten te verslaan. En gezien de magere verkoopcijfers van HTC het laatste kwartaal, lijkt dat steeds lastiger te worden. Reden voor Chou om het roer enigszins om te gooien bij HTC.

HTC Sensation XL

HTC blijft momenteel wat achter in de voortdurende strijd tussen de smartphonegiganten om de mooiste, dunste, meest gelikte, snelste en helderste telefoon te maken. Chou verwelkomt echter de concurrentie, want die gaat zijn bedrijf helpen om op het scherpst van de snede te werken en nog mooiere telefoons te maken. HTC wordt daar alleen maar sterker van, merkte hij op tijdens een banket van het bedrijf.

In zijn verhaal vergeleek Chou de iPhone 4S en de laatste telefoons van Samsung met nucleaire wapens, waarmee hij aan wil geven dat de concurrentie zeer hevig is voor HTC. Maar hij legt het hoofd allerminst in de schoot: hij meldde dat zijn bedrijf een uitmuntend team heeft en een sterk ‘leger’. ”Een goede soldaat is niet bang voor de strijd.”

Hij stak echter niet onder stoelen of banken dat HTC moeilijke tijden tegemoet gaat, en de organisatie zal in het tweede kwartaal flink worden gewijzigd om de innovatie bij HTC weer op de voorgrond te krijgen. HTC is vastbesloten om zijn positie van op vier na grootste telefoonproducent ter wereld niet prijs te geven. Chou: ”We gaan geen compromissen sluiten over onze innovatie. We maken onze innovatie juist groter.”

Bron: The Next Web

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters