PGP telefoons hebben toch geen Pretty Good Privacy

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft op 1 februari de beveiligde PGP telefoons van 3 van de 4 verdachten weten te decoderen, de verdachten waren gearresteerd op de Knokkestraat in Amsterdam-West. Volgens het Openbare Ministerie waren ze op weg om een rivaal te vermoorden.

Bewijs

Zwaar beveiligde Blackberry
Zwaar beveiligde Blackberry

Justitie heeft de beveiligde telefoons van 3 van de 4 verdachten weten te decoderen en heeft zo nieuw bewijsmateriaal gevonden, Justitie is er achter gekomen dat de 4 verdachten op weg waren om een liquidatie te plegen. De verdachten hebben tot nu toe volgehouden dat ze alleen een gestolen BMW van Eindhoven naar Amsterdam-West brachten. Uit de ontcijferde berichten komt ook dat de 4 verdachten wisten dat er met deze auto een liquidatie gepleegd zou worden. Dat de auto vol lag met zware wapens wisten ze ook. Justitie kan bovendien aantonen dat de verdachten hebben gelogen over hun alibi. Morgen worden de nieuwe onderzoeken besproken op de laatste inleidende zitting voordat deze volgende maand inhoudelijk word behandeld. Advocaat Sanders Janssen weerlegt de theorie van de officier van justitie, “De verdachten bespreken in de berichten letterlijk dat ze de auto op het Belgiëplein gaan zetten, waar je gratis kunt parkeren,” zegt Janssen.

PGP Telefoons
PGP gecodeerd

PGP telefoons

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft een manier gevonden om zwaar beveiligde informatie uit PGP telefoons te verkrijgen, PGP betekent Pretty Good Privacy, zo Pretty Good is het zeker niet. Dat het Nederlands Forensisch Instituut de PGP telefoons heeft weten te decoderen zorgt voor grote onrust in de onderwereld. De decodering van deze PGP telefoons zal voor nieuw bewijs gaan zorgen in verscheidene grote zaken. PGP telefoons zijn te koop in spyshops en onlineaanbieders voor ongeveer 1200 euro of meer. Aanbieders van PGP telefoons pleiten voor een versie die niet te kraken is maar of dat standpunt haalbaar is, is de vraag

Bron: Parool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters