Phablets trekken wissel op verkoop van tablets

Phablets, de grote smartphones die qua formaat tussen een telefoon en een tablet in vallen, worden door hun eigenaren erg vaak als tablets gebruikt. Dat geldt voor 44 procent van de Nederlandse phablet-eigenaren, zo blijkt uit een enquête van Telecompaper.

“Aantal bezitters van phablet zal stijgen na komst van grote iPhone”

Samsung Galaxy Note 3 Neo koopwijzer
Note 3

De Galaxy Note-serie die in 2010 werd geïntroduceerd met een destijds erg groot gevonden 5,2-inch scherm, heeft in de afgelopen jaren bij andere fabrikanten rap navolging gekregen. Phablets zijn er inmiddels in alle formaten tussen 5,5 en 7 inch. De populariteit van deze grote telefoons trekt echter een wissel op de verkoop van tablets, aangezien hun eigenaren hun telefoon nu op twee manieren gebruiken: als telefoon en als tablet.

Het onderzoek is gehouden onder ongeveer 200 Nederlandse phabletgebruikers. Een grote minderheid blijkt de phablet als tablet te gebruiken. Voor 28 procent vormt de phablet de belangrijkste tablet, 16 procent gebruikt hem naast een andere tablet. Bijna de helft van de phabletbezitters belt er ook mee.

Er zijn ook phabletgebruikers die er nog een kleinere mobiele telefoon naast hebben om mee te bellen. De phablet wordt door deze mensen voornamelijk als kleine tablet benut. Dat geldt voor 14 procent van de ondervraagde Nederlanders.

Deze mensen hebben dus geen tablet meer nodig, en dit gebruik van de phablets leidt wereldwijd tot een daling van de verkoop van tablets. De toepassingen die op tablets zijn te vinden, zijn namelijk ook op phablets aanwezig.

Juniper Research heeft berekend dat er vorig jaar zo’n 20 miljoen phablets zijn verkocht. In 2018 zal dat aantal volgens dit bureau gegroeid zijn tot 120 miljoen exemplaren. Volgens een internationaal onderzoek van Accenture is 57 procent van de consumenten van plan om dit jaar een smartphone aan te schaffen. Daarvan zegt bijna de helft, 48 procent, dat de volgende telefoon een phablet gaat worden. Aangezien verwacht wordt dat ook Apple dit jaar met een phablet op de markt komt, ligt het voor de hand dat het aantal phabletbezitters flink zal stijgen in de komende tijd.

Bron: Telecompaper

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters