Phablets trekken wissel op verkoop van tablets

Phablets, de grote smartphones die qua formaat tussen een telefoon en een tablet in vallen, worden door hun eigenaren erg vaak als tablets gebruikt. Dat geldt voor 44 procent van de Nederlandse phablet-eigenaren, zo blijkt uit een enquête van Telecompaper.

“Aantal bezitters van phablet zal stijgen na komst van grote iPhone”

Samsung Galaxy Note 3 Neo koopwijzer
Note 3

De Galaxy Note-serie die in 2010 werd geïntroduceerd met een destijds erg groot gevonden 5,2-inch scherm, heeft in de afgelopen jaren bij andere fabrikanten rap navolging gekregen. Phablets zijn er inmiddels in alle formaten tussen 5,5 en 7 inch. De populariteit van deze grote telefoons trekt echter een wissel op de verkoop van tablets, aangezien hun eigenaren hun telefoon nu op twee manieren gebruiken: als telefoon en als tablet.

Het onderzoek is gehouden onder ongeveer 200 Nederlandse phabletgebruikers. Een grote minderheid blijkt de phablet als tablet te gebruiken. Voor 28 procent vormt de phablet de belangrijkste tablet, 16 procent gebruikt hem naast een andere tablet. Bijna de helft van de phabletbezitters belt er ook mee.

Er zijn ook phabletgebruikers die er nog een kleinere mobiele telefoon naast hebben om mee te bellen. De phablet wordt door deze mensen voornamelijk als kleine tablet benut. Dat geldt voor 14 procent van de ondervraagde Nederlanders.

Deze mensen hebben dus geen tablet meer nodig, en dit gebruik van de phablets leidt wereldwijd tot een daling van de verkoop van tablets. De toepassingen die op tablets zijn te vinden, zijn namelijk ook op phablets aanwezig.

Juniper Research heeft berekend dat er vorig jaar zo’n 20 miljoen phablets zijn verkocht. In 2018 zal dat aantal volgens dit bureau gegroeid zijn tot 120 miljoen exemplaren. Volgens een internationaal onderzoek van Accenture is 57 procent van de consumenten van plan om dit jaar een smartphone aan te schaffen. Daarvan zegt bijna de helft, 48 procent, dat de volgende telefoon een phablet gaat worden. Aangezien verwacht wordt dat ook Apple dit jaar met een phablet op de markt komt, ligt het voor de hand dat het aantal phabletbezitters flink zal stijgen in de komende tijd.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters