Je spreekt de namen van Apple producten verkeerd uit

Volgens Apple’s Phil Schiller spreken we al die tijd al de namen van Apple producten verkeerd uit.

Apple

Apple is al bijna aan haar tiende iPhone toe en ook de iPad is ondertussen alweer bijna meer dan zes jaar oud. Zo is ook de manier waarop we de namen van Apple producten uitspreken compleet normaal, en vooral het meervoud er van. We hebben het bijvoorbeeld over een iPhone en twee iPhone’s, logisch toch? Blijkbaar niet, want volgens Apple’s marketing hoofd Phil Schiller gelden er voor Apple producten hele andere regels.

Phil Schiller

Phil Schiller
Phil Schiller

Het is altijd al duidelijk geweest dat Apple producten voor een groot deel niet met een hoofdletter beginnen, zoals de iPhone en iTunes. Die namen zie je overal staan dus die manier van spellen zijn we wel gewend, maar vandaag kwam Phil Schiller met wel heel bijzonder nieuws: “Apple producten hebben geen meervoud.”  Apple producten zijn dus zogenaamde singulare tantums, woorden die niet veranderen als je er meer dan een hebt. In het Nederlands komen die niet zo vaak voor als bijvoorbeeld in het Engels, waar in je bijvoorbeeld ‘one pants’ en ‘two pants’ hebt.

Volgens Schiller moet je dus zeggen: “Ik heb drie iPhone en twee Macintosh.” Na zoveel jaren Apple producten gebruikt te hebben is dat enorm contra-intuïtief, maar het zijn de officiële regels van Apple. Voelt het raar om “mijn school heeft 45 iPad!” te zeggen? Volgens de officiële Apple stijlgids is er dan een handige oplossing: “Mijn school heeft 45 iPad tablets.”

Het is een aparte aankondiging van Schiller, al helemaal omdat Tim Cook bijvoorbeeld tijdens het meest recente Apple event nog gewoon “iPhone’s” en “iPad Pro’s” zei. Gelukkig geldt de Apple stijlgids alleen voor intern gebruik binnen Apple, dus blijf de namen van Apple producten vooral zo uitspreken als je zelf wil.

Bron: Pocket Now, Apple Style Guide

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters