Phil Schiller van Apple getuigt in patentzaak tegen Samsung

De smartphones en tablets van Samsung, die gekopieerd zijn van de iPhone en de iPad, hebben de verkoop van deze apparaten door Apple ernstig geschaad. Dat vertelde marketingbaas Phil Schiller van Apple tegen de Amerikaanse rechter die over de patentrechtszaak tussen Apple en Samsung presideert.

Apple en HTC sluiten patentdeal over Android android vs ios

De bedrijven staan weer eens tegenover elkaar in een federaal gerechtshof in San Jose in Californië. Daar kreeg Schiller van de advocaat van Samsung het verwijt dat de iPad mini juist weer een kopie is van de kleinere tablets van Samsung. Schiller meldde daarop in de rechtszaal dat Apple de iPad mini heeft gemaakt als antwoord op de competitie in de tabletmarkt. Apple wilde daarmee echter alleen maar een beter product op de markt zetten, aldus Schiller.

De marketingchef van Apple constateerde dat veel mensen vraagtekens zetten bij de innovatiekracht van Apple, en hij gaf daarvan Samsung de schuld. De markt voor tablets en smartphones is door Apple gesticht, en Samsung gaat er nu volgens Apple met de winst en de credits vandoor.

Apple vindt dat Samsung 380 miljoen dollar moet betalen voor het schenden van vijf patenten op de iPhone, waarbij een bedrag van 114 miljoen dollar voor verloren winst in het totaalbedrag is verwerkt. Apple meent dat mensen de iPhone of de iPad hadden gekocht, als Samsung zijn Androidapparaten niet op de markt had gebracht, en wil dat verlies weer terug van Samsung.

Samsung hoeft volgens eigen berekeningen slechts 53 miljoen dollar te betalen aan Apple voor het gebruik van de patenten.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Efraim Efraimov -

    Wel raar dat Apple de chips nog steeds door Samsung laat produceren. En vindt Apple nog gek dat mensen vraagtekens zetten over hun innovatiekracht..? Kijk maar eens even rond zou ik zeggen Apple..

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

Android O Developer Preview 2

OnePlus maakt bekend wanneer OnePlus 3 en OnePlus 3T Android O ontvangen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters