Phil Schiller van Apple getuigt in patentzaak tegen Samsung

De smartphones en tablets van Samsung, die gekopieerd zijn van de iPhone en de iPad, hebben de verkoop van deze apparaten door Apple ernstig geschaad. Dat vertelde marketingbaas Phil Schiller van Apple tegen de Amerikaanse rechter die over de patentrechtszaak tussen Apple en Samsung presideert.

Apple en HTC sluiten patentdeal over Android android vs ios

De bedrijven staan weer eens tegenover elkaar in een federaal gerechtshof in San Jose in Californië. Daar kreeg Schiller van de advocaat van Samsung het verwijt dat de iPad mini juist weer een kopie is van de kleinere tablets van Samsung. Schiller meldde daarop in de rechtszaal dat Apple de iPad mini heeft gemaakt als antwoord op de competitie in de tabletmarkt. Apple wilde daarmee echter alleen maar een beter product op de markt zetten, aldus Schiller.

De marketingchef van Apple constateerde dat veel mensen vraagtekens zetten bij de innovatiekracht van Apple, en hij gaf daarvan Samsung de schuld. De markt voor tablets en smartphones is door Apple gesticht, en Samsung gaat er nu volgens Apple met de winst en de credits vandoor.

Apple vindt dat Samsung 380 miljoen dollar moet betalen voor het schenden van vijf patenten op de iPhone, waarbij een bedrag van 114 miljoen dollar voor verloren winst in het totaalbedrag is verwerkt. Apple meent dat mensen de iPhone of de iPad hadden gekocht, als Samsung zijn Androidapparaten niet op de markt had gebracht, en wil dat verlies weer terug van Samsung.

Samsung hoeft volgens eigen berekeningen slechts 53 miljoen dollar te betalen aan Apple voor het gebruik van de patenten.

Bron: Reuters

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters