Philips introduceert Android-dictafoon ‘SpeechAir’

Philips heeft een nieuw apparaat geïntroduceerd genaamd SpeechAir. Het is een dictafoon waarmee spraak opgenomen kan worden. Het grootste verschil met alle andere dictafoons die nu op de markt zijn, is dat deze op Android draait.

Philips SpeechAir

Philips is een erg bekend merk. Het bedrijf is vooral bekend vanwege zijn televisies, audioapparatuur en verzorgingsproducten. Nu begint het bedrijf met een nieuwe tak van producten met de SpeecAir dictafoon. Het apparaat is ontwikkelt door de Oostenrijkse afdeling van Philips met als doel de zakelijke markt te bereiken.

Specificaties

De SpeechAir heeft geen indrukwekkende specificaties. Het apparaat heeft een 480×800 pixels scherm. Verder zit er een dualcoreprocessor in, geklokt op 1,6 GHz. Deze wordt ondersteund door 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen. Daarnaast zit er ook nog een 5-megapixelcamera aan de achterkant voor het eventueel scannen van barcodes. Wat ons als All About Phones het meest fascineert aan dit product is dat het draait op een zwaar bewerkte versie van Android 4.2.2 KitKat. Zoals we al eerder vermeldde focust Philips met de SpeechAir op de zakelijke markt. Hiermee worden mensen als artsen, ontwikkelaars en zakenlui bedoeld. Zo is de SpeechAir voorzien van Gorilla Glass voor vallen en stoten en is er een antibacteriële laag aangebracht voor in het ziekenhuis.Philips

Microfoons

Philips heeft de software zo aangepast dat er bijna niets terug te vinden is van stock Android, maar het is bijzonder om smartphonesoftware terug te vinden in een dictafoon. De grootste functionaliteit van de SpeechAir is natuurlijk het dicteren van tekst. Dit doet hij door middel van drie microfoons. Er zit een microfoon in voor geluid van één kant. Dit komt van pas als je iets voor jezelf op wilt nemen. De tweede microfoon is een 360 graden microfoon. Deze komt van pas tijdens een interview of een vergadering. De laatste microfoon kan gebruikt worden voor VoIP-bellen. Dit is praktisch als jouw bedrijf intern belt via een IP-server. Aan de achterkant zit een grote speaker om al je audiobestanden terug te luisteren.

Geen Play Store

Het enige teleurstellende aan dit toestel is dat er geen Google Play Store aanwezig is. Je kunt dus geen apps vanuit de Play Store installeren. Het apparaat is bedoelt om te functioneren als dictafoon alleen en niet als iPod Touch met goede microfoons. Wanneer de Philips SpeechAir beschikbaar wordt en hoeveel hij gaat kosten heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat Philips de laatste tijd goed op weg is met vernieuwende producten en samenwerkingen binnen smartphoneland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Daan -

    Is dit een high end telefoon van 2009? Of een low end van 2011? Wat een specs, of eigenlijk geen specs want het is echt niks! Ben benieuwd hoeveel ze er gaan verkopen. Denk dat de Microsoft Kin een groter succes was!

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters