Philips ontwikkelt Hue-app voor Apple Watch

Bezitters van een Hue-verlichting van Philips kunnen straks met hun Apple Watch de lampen aan en uit zetten, en er nog meer mee doen. Philips werkt aan een speciale app voor het horloge waarmee de verlichting in huis bediend kan worden.

Philips Hue LED

Philips heeft dit verteld in een antwoord op een tweet van een nieuwsgierige klant. Het Philips Hue-systeem is al eens door ons uitgebreid besproken. De verlichting stelt gebruikers van een iPhone en iPad nu al in staat om met die apparaten de verlichting te bedienen. Straks wordt die service dus ook uitgebreid naar de Apple Watch.

Gebruikers van een iOS-apparaat kunnen nu al de verlichting zo instellen dat er een rustige sfeerverlichting brandt, of naar keuze de kamer wordt veranderd in een discotheek met de daarbij behorende verlichting. Met de Apple Watch kan dat soort dingen straks waarschijnlijk ook worden geregeld vanaf de pols.

Het is nu even afwachten of Philips erin slaagt om alle uitgebreide mogelijkheden in de Apple Watch-app te krijgen. Die in de iPhone-app zijn zeer uitgebreid en op het horloge lijken de mogelijkheden alleen al vanwege het kleinere schermformaat beperkt te zijn.

Bron: redmondpie

tags:

  iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

  Apple Watch 3

  Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

  Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

  Apple Watch 3

  ‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

  Samsung Gear S3 Classic en Frontier

  Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

  ‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters